• 4358
    sonunda futbolda doğru işler yapmaya başlamış kulüp. umarım sezon başında yapılan hatalardan alınan ders kalıcıdır.

    transfer tek başına teknik adamın keyfine bırakılamaz. bir kulüp aklı ve kulüp süzgeci olmak zorundadır. bu işi yapacak kişiler de futbol şubesinden sorumlu profesyonel veya yönetici ile scout ekibidir. teknik adamın isteklerini değerlendirip doğru adamları doğru maliyetlerle kadroya katmakla yükümlü kişiler bunlardır.

    teknik adam sabri ve umut'la kontrat uzatılmasını, bilal ve jem karacan'ın takıma katılmasını ve melo'nun takımdan gönderilmesini mi istiyor. birlikte oturup düşünerek koskoca bir nah çekmeye karar vermelidirler.

    bonservissiz bir konoplianka mı var? teknik direktörün istemiyor mu? yatırım amk bu. 30 milyon eu'luk adam. işte onu teknik adamına sormayacaksın.

    scout ekibin emirmija, linnes, milik, braithwaite, benitez gibi uygun maliyetli fakat gelecekte değeri çok yükseklere çıkacak adamlar mı tespit etti? alacaksın, en azından almaya çalışacaksın onları. teknik adamına ise içlerinden hangisini tercih edeceğini sorarsın. çünkü bir futbolcuyla 5 sene kontrat yapıyorsun, teknik adamın daha ilk devre bitmeden ceketini alıp gidebiliyor. sonra onca yıl oyuncunun maaşı kulübün sırtında.

    teknik adamın kulüp vizyonu ile çok mu uyumsuz? futbol şube sorumlunla bu konuda ciddi çekişmeler mi yaşıyor? şampiyonlar ligi'ne seni silahsız mı sokmaya doğru gidiyor. sezon ortasında kovmaktansa oranın dingonun ahırı olmadığını hissettireceksin, gerekirse daha kontratının 1. ayında kovacaksın.

    bu gün görüyoruz ki transferde yöneldiğimiz isimler ucuz, akılane ve kulübü ileriye taşıyacak futbolculardan oluşuyor. avrupa'da bir çok kulüp bu yolla ihya oldu. dordmund, arsenal, porto ve niceleri. işte buna devam etmemiz gerek. umarım finansal fairplay çerçevesinde bir transfer yasağıyla karşılaşmayız da kadro maliyetini azaltan, takımın yaş ortalamasını ve değerini arttıran bu tarz işler kesintiye uğramaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın