• 1584
    tam olarak izlediklerimden bir seçmece olsun istedim 1994 dünya kupasına ait ilk futbol anılarım, isveç-rusya maçıydı galiba.

    (bkz: 24 haziran 1994 isveç rusya maçı)

    muhtemelen doğru hatırlıyorum ama kesinlikle emin değilim. maradona'nın kokain sebebi ile futboldan men edilmesi sebebiyle oynayamamasına üzülmüştüm ama bak. kendimce bir tüm zamanlar kadrosu kurdum, aşağıdaki on bir bir altın karma, kuyumcu titizliği ile çalışıldı üzerinde, bunun bir de gümüş karması gelecek inşallah bu başlığa.

    kalede zorlanmadım fotoğraf net.

    defansta 3 stoper mi 2 stoper 2 bek mi zor bir karar oldu. benim izlediğim o yıllarda 3'lü savunmalar yaygındı 3'lü olsun istedim. pique'nin hakkı yeniyor bence, tam teşekküllü bir defans oyuncusu benim kadromda yer buldu kendisine. diğer 2 kadro belliydi zaten. bek kulanan bir sistem olsaydı 2 bek kesinlikle roberto carlos ve cafu olurdu.

    orta saha seçimi zordu tabi. ama ideal on bir seçerken defansif ofansif dengesi üzerinde durulmuyor bu saçma bence sanki yarın sahaya çıkacakmış gibi bir on bir seçmek lazım. ama ben de ne kadar uydum tartışılır. sağ kanatta cr7 var. endüstriyel futbol onu bir istatistik kasıntısına çevirmeden önce harika bir kanattı, defansif görevlerini unutmamalı yine de. sol açık gareth bale, forvet oynuyor olabilir ama futbol hayatına bekle başladı ya da öyle ünlü oldu. kelimenin tam anlamıyla mükemmel bir kanat oyuncusu. orta sahada oyunun iki yönünü de oynayan ama birinin defansif diğerinin ofansif becerileri ön planda olan 2 bayrak adam var. istatistik takıntım yok kesinlikle 2'si de gerçek potansiyelini asla öğrenemeyeceğimiz oyuncular. şöyle düşünün gerard barça'ya, de rossi real madrid'e transfer olsa ne olurdu acaba? on numara pozisyonu zidane'a gidiyor belki ama tenerife real madrid'i son hafta yenmese ve hagi real'i şampiyon yapan adam olsaydı ne olurdu, olaylar nasıl gelişirdi?

    2 forvet koymak gerekti kadroya harika forvetler izledik, izliyoruz çünkü. batistuta, romario, ruud van nistelrooy, zlatan ibrahimoviç, christian vieri, hernan crespo, hakan şükür, robert lewandowski, sergio aguero, luis suarez, neymar jr, thierry henry bir çırpıda aklıma gelenler.

    ----------------------------------gianluigi buffon--------------------------------

    ---------------------------------alessandro nesta-------------------------------
    --------------gerard pique-----------------------------paolo maldini-----------

    --------------------daniele de rossi---------steven gerard---------------------

    cristiano ronaldo----------------------------------------------------gareth bale

    --------------------------------zinedine zidane-----------------------------------

    ------------------------ronaldo------------------lionel messi--------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın