resim
Yasin Öztekin
Takım:Bucaspor 1928
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 1664
    9 aralık galatasaray karşıyaka maçında top kullanma tercihlerinde bir değişim gözlemlediğim futbolcu. anlatacağım.

    lise çağımda ben de maçlarda zaman zaman artislik hareketler yapmaya çalışırken kenardan "adam gibi oyna lan" uyarısını aldıktan sonra adam gibi oynamaya çalışırdım. peki adam gibi oyna ne anlama gelir?

    adamlıkla falan alakası yok. mecazi bir tabir. pas atılması gereken yerde pas atılması, çalım denenmesi gereken yerde çalım denenmesi, şut çekilmesi gereken yerdr şut çekilmesi gerektiğini anlatan bir tabirdir.

    demem o ki bence bir gün antrenmanda ya da maçta yasin'in kıl hareketleri ve kötü tercihleri artık mustafa denizli'nin canına tak etmiş ve "yasiin! adam gibi oyna lan" demiş. karşıyaka maçında yasin'de böyle bir "doğruyu yapma hevesi" gördüm ben. eğer yanlış görmediysem. maçı maç zamanı tam izleyemedim. sonradan tekrarını izleyince böyle bir kanıya vardım. sevgili yasin, ben pozitif bir insan olmaya çalıştığım için senin de iyi niyetli olduğuna inanmak istiyorum. fazlasını değil doğrusunu yap. "futbol hıyarlığı"nı bırakırsan daha iyi bir futbolcu olacaksın, haberin yok. amrabat'ta da aynı "futbol hıyarlığı" vardı ve onun da haberi yoktu.

    bunların tek suçlusu cristianı ronaldo'dur. ey ronaldo! senin yüzünden koca bir sağ ayaklı sol açık nesil, topu sağa doğru iki tık sürdükten sonra kaleye abanmayı çok büyük marifet sandı. senin sahaya, üzerinde "kendi takımınızda denemeyin" yazılı formayla çıkman gerekirdi. çünkü sen atıyordun ama bunlar ancak sağa sola çarptırarak veya kaleci hata yapınca atabiliyor. gerisi tavana gidiyor. ve bu koca nesilden hiçbiri "ulan ben ronaldo muyum da bam güm vuruyorum" diye düşünmüyor. yetiş, "her zaman kaleye vurmayın, siz ben değilsiniz" de.

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın