resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 103
    kendisiyle ilgili 2014 yılında kaleme alınmış şöyle bir yazı mevcut.

    --- alıntı ---

    günümüz futbolunda beklerin oyuna katılımı, kademe anlayışları takımların başarılarında kilit faktörlerden birisi. kuzey futbolunda yetişen, dikkat çeken beklerden biriside molde'li martin linnes. 20 eylül 1991 doğumlu olan linnes sander'de dünyaya geldi. doğduğu yerin yerel kulübü sander'de alt yapı eğitimine başlayan linnes kısa bir sürede kongsvinger'e geçiş yaptı. sander sor odal'a ait belediyeyken burasıda hedmark bölgesinin bir şehri. haliyle farklı ve uzak şehirlerde alışma süreci yaşamasındansa komşu takımlardan kongsvinger'e geçiş yapması daha doğruydu. kongsvinger'in onda gördüğü en önemli özellikler topla ani süratlenmesi, hakimiyeti ve çizgideki hareketliliğiydi. kongsvinger'in tippeligaen'de oynadığı ilk sezonda 15 maç oynarak ciddi bir tecrübe edinen martin linnes'in oyununa yön verebilmesi ve gelişimi için biraz daha alt seviye mücadenin yaşandığı adeccoligaen daha doğru bir ligti. nitekim sezona bomba giriş yapıp servisleriyle dikkat çeken linnes genç milli takım yetkililerinin dikkatini çekip 21 yaş altı milli takımından davet aldı. kulübündeki istikrarlı futbolu, ülkesine hizmet etmeye başlaması molde'de ciddi bir yapılanmaya giderek önemli başarılar kazandıran solskjaer'in fazlasıyla dikkatini çekti ve linnes'in alınması için kurmaylarını görevlendirdi. 19 yaşında şampiyon kadroya dahil edilen linnes ilk sezonunda acemilikler yaşasada devşirme bek gatt, güven vermeyen simonsen'in yerine iyi işler yapabilecek kalitede olduğunu gösterdi. ilk sezonunda yaşadığı tippeligaen şampiyonluğuda yeni başlayan kariyerine önemli bir artı olarak yazıldı..

    solskjaer-kulüp yönetimi arası yaşanan travma sonrası 2013 sezonu molde için iyi başlamasada son dönemde toparlanarak tamamlandı. martin linnes sezonun parlayan isimlerden birisiyken 4 gol 3 asistlik önemli bir performans sergiledi. kazanılan norveç kupası kulübü kurtaran nokta olurken linnes'te bu başarıda en büyük pay sahibi isimlerden birisiydi. norveç futbolunu takip edenler per mathias hogmo'nun norveç'in bir nevi fatih terim'i olduğunu bilir. kısıtlı bütçelerle kulüp başarıları, milli takım başarıları vs..say say bitmeyecek çok ciddi bir tecrübe. son olarak djurgarden'i bataklıktan kurtarıp iyi bir seviyeye taşıdıki hep eleştirilerin olduğu milli takım içinde ismi geçenlerden biriydi. nitekim görevide seve seve kabul etti. hogmo ile yenilenen norveç kadrosunda yer almaya başladı martin linnes.

    artıları-eksileri ;

    bazı oyuncular vardır, ekstra çalışmazlar-çaba göstermezler ve sadece günü kurtarmak adına (para) işler yapmaya çalışırlar. linnes'in kongsvinger'de oynadığı dönemde en büyük rakiplerinden birisi adem güven'di. adem genel olarak futbolunu standart seviyede tutan, adı son dönemde sıklıkla bosman'lılar arasında yer alan bir isimdi. imza için genelde son günleri beklerdi. hatta kısa bir süre önce mersin macerası yaşadı fakat başarısız sonuçlandı. linnes ise hep oyununu geliştirmeyi düşündü ve kazanan oldu. kongsvinger yıllarında sağ açıktada izledik onu. genelde ise orjini olan bekte oynadı. hatta net hatırlıyorum molde'ye imza attığı günlerde gatt gibi benzer bir oyuncu daha aldı diyordum solskjaer için. amerika'lı gatt'ta molde'nin potansiyelli isimlerinden birisiydi fakat hiç bir zaman beklentileri tam olarak karşılayamadı. tabi bunda geçirdiği sakatlıklarında rolü vardı. linnes ise solskjaer'in tanıdığı özgürlükle sağ kanadı zaman zaman otobana çevirdi. son yıllarda norveç futbolunda bu kadar kuvvetli ve dikine giden az bek izlediğimi söylemem gerek. topla hızlanışı, yaptığı doğru ortalar, ceza sahası içine korkmadan girişleri dikkat çekiciydi. bek savunmasında çizgiyede doğru şekilde iniyor, takım halinde hücuma çıkarlarken doğru pozisyonlara geçiyor linnes. en büyük eksiklerinden birisi ters kanattan atılan toplarda alan kontrolünde sıkıntı yaşayabilmesi. bununda ligin yapısından kaynaklandığı inancındayımki doğru bir çalışma ile giderilebileceği görüşündeyim. 1.77 boyunda oluşuda kafa toplarında etkinliğini azaltıyor, yüksek toplarda sorun yaratabiliyor. savunma pozisyonunda oynayan birinin kart görme potansiyeli düşükken sakin bir oyuncu olan linnes'in mümkün olduğu kadar cezadan uzak bir oyuncu olduğunuda söyleyelim.

    solskjaer molde'nin başına geçtiğinden bu yana molde yönetimi ile manchester united yönetimi arasında ciddi bilgi akışları olmakta. ferguson'da önceleri aker stadyumunu ziyaret eder maç izlerdi. kötü bir sezon geçiren kırmızı şeytanlar gelecek sezonun yapılanması için adım atarken kuzey futbolunuda taramaktalar. scoutlarıda molde'yi stadyumdan izlemek üzere valerenga maçına gelmişler. aslında öncelikli takip ettikleri ise norveç'in gelecek vaadeden kalecilerinden orjan nyland fakat martin linnes, forren, flo gibi isimler hakkındada notlar aldıkları edinilen bilgiler arasında. 2016 sonuna kadar molde ile sözleşmesi olan linnes'in yaklaşık değeri 2 milyon euro civarında. oyunu iki yönlü doğru oynayan bek arayanlar için ideal ve gelişime bir nevi pazarlamaya açık bir isim martin linnes. gelecekte bundesliga yada premier lig'de göreceğimizi düşünüyorum. tabi ülkemizden herhangi bir takım girişim yapar ve ligimizde izlersek ayrı bir keyif olacaktır.

    http://kuzeyligleri.blogspot.com.tr/...4/martin-linnes.html

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın