resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 379
    9 ocak 2016 galatasaray karşıyaka maçındaki oyunu ile benim kafamda bir çok soru işareti oluşturdu. ilk aklıma gelen sorular şöyle oldu. biz koca bir dönemi ön liberosuz nasıl geçirdik? hamza hamzaoğlu böyle bir hatayı nasıl yaptı? felipe melo'yu gönderip, yerine futbolcu almamak nasıl bir futbol aklının ürünüdür?

    biraz düşününce cevapları buldum. galatasaray'ın bu dönem olan performansı gayet kötüydü. şampiyonlar ligi'nde fc astana'yı dahi yenemedik. spor toto süper lig'de lider beşiktaş'tan 11, ikinci fenerbahçe'den 10 puan fark yedik. ziraat türkiye kupası'nda kastamonuspor 1966 karşısında hadi ezildik demeyeyim de çok zorlandık. hamza bey bu hatayı yaptı çünkü merter yüce ile başarılı olduğum ligde jem paul karacan ile de başarılı olurum diye düşündü bana göre. yalnız en büyük hatası şuydu ki galatasaray, akhisar belediyespor değil. melo'yu gönderip yerine oyuncu almamak da aynı düşüncenin ürünü olarak önümüze konuldu.

    sonra aklıma bu soru daha geldi. donk'un bu perfomansı yanıltıcı olabilir mi? sonuçta karşımızdaki takım ptt birinci lig takımı. bunun cevabı zaman. zaman geçtikçe öğreneceğiz.

    genel olarak ilk maçında galatasaray'ımız için gayet yeterli bir futbolcu olduğu görüntüsünü verdi. biz taraftar olarak şunu görmemiz lazım artık. ne kadar yıldız alırsak alalım takımdaki her oyuncu katkı yapmadığı sürece başarılı olmak zor. keşke her mevkideki oyuncumuz ryan donk gibi olsa. adam fit, futbol aklı yerinde, tam bir futbolcu gibi duruyor sahada. tek eksi özelliği kapasitesi. belli şeyler alabilirsin donk'tan ama alırsın işte. zararı olmaz yararı olur. şu an bir çok futbolumuzda tam tersi söz konusu. bir çok donk'umuz olsa zaten wesley sneijder gibi, lukas podolski gibi, fernando muslera gibi, aurelien chedjou gibi isimlerle fark yaratırız. inşallah böyle bir futbol aklı ile transferler yapılır bundan sonra.
App Store'dan indirin Google Play'den alın