• 15
    gelmiş geçmiş en iyi arap atı.

    at yarışı izlemeye küçük yaşta babam sayesinde başlamıştım. hayal meyal yavuzhan haberbatur caş gibi şampiyon atların rekabetini hatırlıyorum. ciddi anlamda taraftarları olan, yarışları ayrı bir haz veren isimlerdi bu atlar. bilhassa yavuzhan.

    arkalarından ise ağakaraca gibi bir şampiyon yetişiyordu. şahsımın en sevdiği at olan bu şampiyonun çok farklı bir yarış karakteri vardı. birinciliklerinin neredeyse tamamını son 50 metrede boyun ve burun farkları ile kazanmıştır ve kendisini kuponlara yazan yarış severleri adeta sıçırtarak sevindirmiştir.

    nice efsaneler vardır; yavuzhan, ağakaraca, caş, kafkaslı, ayabakan...

    lakin turbo, bu efsanelerin efsanelerinden bile farklı bir attır. neredeyse tüm yarışlarını kırbaç yemeyerek, adeta hafif tempoda koşarak rahat bir biçimde kazanmıştır. geçildiği tek yarışda ise (u: alper kaan ile olan koşusunu saymıyorum zira alperkaan safkan olmadığı için lisansı iptal edilmiştir.) kendisi, yine bir şampiyon olan kafkaslıya geçilmiştir ve bu yarışta da şike olduğuna yönelik çeşitli söylentiler mevcuttur. nitekim kafkaslı sakatlanma pahasına yarışı turbo'nun önünde bitirmiştir.

    winner karakterini kanının her damlasında taşıyan turbo'nun sonu ingiliz kırması olan alper kaanı ' geçmeyi çalışırken gelmiştir. turbo kaybetmektense sakatlanmayı seçmiştir. tabelada alper kaan birinci olarak yazsa da gönüllerde turbo kazanmıştır. kaybeden ise türk atçılığı olmuştur.

    daha sonradan alper kaan'ın kırma olduğu yapılan testlerde ortaya çıkmıştır ve yarış lisansı iptal edilmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın