resim
Necati Ateş
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
  • 1738
    efsane 2005-2006 sezonunun belki de en büyük üç kahramanından biridir. o sezonun en çok gol atan oyuncusu olmasının yanında -ki ümit kupadaki fener maçında sakatlanmasaydı muhtemelen olamayacaktı- aslen 10 numaradan devşirme bir oyuncu olması sebebiyle orta sahaya gelip top alarak ve o top rakipteyken kral ile yaptığı şok presle orta sahayı bir anda 6 kişiye çıkarmasıyla ilginç ve çok faydalı bir oyuncu olmuştur.

    zaman zaman attığı spektaküler goller de işin cilası olmuştur. takımdan yollanmasını hala anlamadığımız bu adam gibi adam, yarım kalan hesabı 2012 yılının ikinci yarısında takıma tekrar dahil olarak bir başka efsanevi şampiyonluğa katkıda bulunarak kapatmıştır.

    kaldı ki necati'nin hala tam potansiyeline ulaşamadığını, geç kalan yurt dışı tecrübesini daha erken yaşaması ile açığa çıkartabileceğini düşünüyordum. ankaraspor yerine almanya ya da italya'da takım oyunu iyi olan bir takıma transfer olsaydı kendisine başka özellikler de kazandırabilirdi. çünkü türk futbol tarihinde emsali ender görülen oyunculardan biriydi necati. ne tam bir forvet ne tam bir 10 numara, hiçbiri değildi. yeni yeni lügata dahil olan 10.5 numara tabirinin belki de gizli örneğiydi.

    2003 yılı başında takıma adanaspor'dan katılan ve aslen izmir narlıdereli olan necati, ailesi ile beraber almanya'ya göç ederek bir anlamda gurbetçi de sayılır. futboldaki bu fundamental gelişimini orada kazandığını düşünüyorum.

    düzeltme: 2004 yılı başında katıldı, 2003-2004 sezonu devre arasında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın