resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 4745
    form, performans, kondisyon falan ufak seyler, halledilebilir problemler. ama esas olay mantalitede. son zamanlarda yaptigi aciklamalar "yabanci sayisi bir olsun, hatali oldugumu dusunmuyorum vs." bunlar iste tehlike.

    2000 kadrosu oyunculari (hakan unsal, bulent, arif hasan sas, zaman zaman hakan sukur ve digerleri) "yerli-yabanci" ayrimi yapip, bizim evlatlarimiz adi altinda manipulasyon ve zaman zaman beyin yikama ile takimda gruplastirma olusturuyorlar ve galatasaray en buyuk zarari buradan goruyor. ne zamanki fatih terim goreve geliyor hepsi sus pus. en cok goze batani hakan unsal. rijkaard zamaninda hakan unsal yazisi hatirlarim "yabancilar noel kutlamasina ulkesine donuyor ama bizim turk oglu turk evlatlar sahada ter dokuyor yeaa" diye cemkirmisti. macta zittiri poktan bir turkiye kupasi maciydi. gene 2014 turkiye kupasi finalinde sneijder'in attigi golu hice sayip "umut girince gol oldu, umut" demis, ancak o macta umut bulut forma bile giymemisti.

    yani semih'leri, sabri'leri, onlari bunlari budamak kolay ama bu zihniyet degismedigi surece bunlar gidecek digerleri gelecek. misal arda turan barcelona'lardan, madrid'lerden "yabancilar helikopter aliyorduu :(" diye aciklama yapiyor, sanki kendileri karin tokluguna oynayip eve ekmek getiriyordu ya. gerci turk futbolunun genelinde bir anlamsiz milliyetcilik, sovenizm geliyor ve bunun nedenlerinden biri de bence gecmiste yasadigimiz "serefli maglubiyetler" ve bunun ezikligi. nihat mesela, ispanya liginde gol kralligina oynamis adam bir donem twitter'dan "yerli hocalara sans vermeliyiz mancini falan tu kaka" gibi birseyler yazmisti.

    neyse cok uzattim. konu nerden nereye geldi :( yani sorun semih'ten cok ona bu zihniyeti asilayana. bu zihniyet yuzunden turk futbolcularini fazla paragoz bulurum. hicbiri sanki futbolu severek oynamiyormuscasina onun bunun maasini cekistiriyor. trilyonlar kazaniyosun be abicim ne gerek var bu hareketlere diyen de yok. herkes saksakci memlekette. bunlar "saglik icin spor yapmiyorum" diyen adami abileri goren insanlar tabi. yapacak birsey yok. ama birseylerin degismesi lazim ve bunun icin hepimizin elini tasin altina koymasi lazim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın