resim
Robin van Persie
Görev:Teknik Direktör
Takım:Heerenveen
Yaş:41
Uyruk:Hollanda
  • 995
    bildiğin harcanmaktadır kendisi. lakin bu kadar yatırım yapılacak adam mıydı, tartışılır.

    geçen sene dnipro uefa avrupa ligi'nde final oynadı. onların robin van persie transferi yoktu o sene. nani gibi adam da almadılar. ama iyi olacağına inandıkları futbolculara yıllarca sabrettiler, olmayanların olmadığını görünce de yerlerine iyi adamları uygun fiyatlara aldılar hep. sonuçta avrupa'nın iki numaralı kupasında final oynadılar. hem de hiç kimse beklemiyordu bunu. böyle bir ortamda, bunu başardılar.

    fenerbahçe çok para harcadı. ve aldıkları adam hepimizin bildiği, tanıdığı, düşüşe geçmiş, kalitesi tartışılmaz robin van persie. şimdi, fenerbahçe bu sene harcadığı parayla 23-24 yaş ortalamalı takım kurup, bu seneyi o oyuncularla adaptasyona ve avrupaya alışamaya ayıramaz mıydı ? neden bu sabır yok taraftarda veya yöneticide anlamıyorum. halbuki 23-24 yaş ortalamalı bir kadro hem sana uzun süreli başarı sağlar, hem de eldekiler yaşlanırken, genç yedeklerini bulabileceğin ve yetiştirebileceğin çok zaman olur. bu operasyonu bir kere yaparsın, sonrasında gençleri yetiştire yetiştire nesilleri devam ettirirsin.

    yani, pekala volkan demirel-caner erkin-rodrigo caio-kamil glik-şener özbayraklı-mehmet topal-ozan tufan-marco benassi-moussa sow-carles gil-fernandao 11'i kurulabilirdi. hatta sow o paraya yine satılabilse onun yerine yine genç bir adam alınabilirdi. 1 sene avrupaya ve lige ısınır, sonra da estirirdin.

    anlamıyorum, sistemden önce niye yıldız düşünülüyor. oysa ki sistemler yıldızını yaratır, bunu görmek zor değil. atletico madrid bir sistem takımı. yıldızlarını üretiyor. dortmund bir sistem takımı. yıldızlarını üretiyor. görmek zor değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın