• 189
    burada cem uzan'in başkanlığının desteklenmesindeki problem zihniyet zaten... çoğu zenginin illegal yollarla zengin olması bunları senin benim kabul etmemiz mecburiyetini doğurmaz. dünya olarak karşı çıkmadığımız için zaten bunlar oldu/oluyor/olacak. bu yapılan mantık yaa tr liglerinde diğer takımlar şike yapıyor biz de yapalım ile aynı mantık. hatta daha kötüsü. zira şikenin insanlığa verdiği zarar ile bu konuştuğumuz şeyin zararı daha farklı.
    sürekli böyle kabul ederek veya boş vererek ülkenin içinde bulunduğu hal ortaya çıkıyor işte. bunu ütopik görebilirsiniz ama şimdilerde boşa uğraş veya ütopik olarak görmenizin temel sebebinin kar topu etkisiyle büyüyen geçmişten günümüze gelen bu zihniyet sebebiyle olduğunun farkına varmanızı dilerim. dünyayı değiştiremezsiniz belki ama hayatınızda veya çevrenizde değişiklikler yaratabilirsiniz. her insan çevreyi ekstra kirletmezse veya evinin önünü temizlerse sokaklar temiz kalır mantığı gibi.

    ayrıca yanlış yere odaklanıldığını düşünüyorum. (u: cevap verme amaçlı değil genel düşüncelerimi açıklarken örnek verme amaçlı kullanıyorum alıntıyı)"bak arkadaşım; sen 15 yaşın üstündeysen ve galatasaray başkanı olabilecek zenginlikte bir adamın hayatı boyunca çok namuslu, tertemiz alın teri parasıyla bu varlığı elde edebileceğine inanıyorsan, hayata dair hiç bir şeyi kavrayamamışsın demektir. ya da en basit tabiriyle çok safsın demektir. bu adama burada hırsız zart zurt diyenlere önerim, son yıllarda galatasaray başkanı olan isimlerin kişisel servetlerine bakmaları. baktıktan sonra hala o servetlerin "ciddi ciddi" ekmek parası olarak kazanıldığını düşünüyorsan bana ulaşın kitap, ansiklopedi, video ne varsa göndereceğim aydınlanmanız adına. "

    mesela o kadar acınası bir durumda ki artık dünya, cem uzan'a karşı çıkanların bundan önceki başkanlara karşı çıkma, istememe veya protesto etme gibi durumda olma ihtimali düşünülmüyor bile.

    ayrıca kötü bir şeyi başka kötü bir şey örnek göstererek örtemezsiniz. tekrar ediyorum herkes şike yapıyor diye savunma yapan aziz yıldırım'in zihniyetiyle aynı bu... bu adam diğerleri kötü diye aklanmamalı. böyle böyle sonsuz döngüde gider bu iş. yarın bir gün bundan beteri çıkar o zaman da cem uzan örnek gösterilerek o adam aklanır. aklanmasa da ne tepki görür ne de ceza alır. böyle böyle gider. dışarda çok suçlu varsa; bu suçlunun azat edilmesi doğru olmaz. bu suçluyu engelleyebilmek varken engellemiyoruz böyle yaparak.

    kurtuluş savaşı'nda da "yaa bu devletler zaten çok güçlü biz bir şey yapamayız. ayrıca zaten padişahın halkı düşündüğü yoktu ki. bu ingilizler falan da "en az" padişah kadar halkımızı düşünür merak etmeyin. hem zaten yapabilecek bir şeyimiz yok ki görmüyor musun bizim durumumuzdaki her ülke işgal ediliyor. normal bir şey bu." tarzı bir zihniyet azımsanmayacak derecede fazlaydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın