resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 7575
    kendisi ile ilgili genel olarak yöneltilen eleştirileri sıralarsak
    1-)klubün borçlarını arttırması ve bugün yaşanılan ekonomik darboğazın oluşmasına sebep olması
    * https://www.youtube.com/watch?v=6qI24Z8E4V4
    bu konuşmada zaten rakamlarla iddaları cevaplamıştır kendisi, bir plan dahilinde bu borçları yönettiği ve oluşan borç artışı ile yapılan yatırımlar düşünüldüğünde rakamların tutarlığı olduğu görülüyor zaten, evet borç yükü artmıştır ama bu karşılığı olan bir artıştır.
    2-) oyuncu transferlerindeki yüksek harcama ve bazı oyunculara verilen yüksek bedelli sözleşme ile sözleşme yenilemeleri
    * devraldığı çöp kadro yerine sağlam ve güçlü bir iskelet olışturmuştur. transfer ettiği melo,muslera,selçuk,eboue,ujfalusi,elmander,riera ile bugün hala özlediğimiz kalitede bir kadro kurmuş, daha sonra buna wes,drogba,burak eklemiştir. bu kalitede bir kadro ucuza kurulmuyor maalesef. ki değerini başarılarla geri ödemiştir. böyle güçlü bir iskelet çevresine doğru bir planla genç ve potansiyelli oyuncularla kadroyu genişletmek ve sürekli kılmak istemiştir. fakat mevcut yabancı kuralı bu gelişimin sağlıklı olmasını engellemiştir. alınan oyuncuların gerekli gelişimi gösterememesi hatta içinden yanlış oyuncu tercihleri planın yanlış olduğunu göstermez, bu bağlamda mevcut yabancı kısıtında değerli türk oyunculara sorumluluk ve görevlerini arttıracak şekilde maaş artışı ve sözleşme sürelerinin uzatılması oyun kuralları içerisinde doğru bir plan ama bu planı bozan şeylerden biri de oyunun kurallarının değişmesi. belki bunu öngörmesi gerekirdi ama emin olunmayan bir değişiklik için planlama yapmak daha büyük bir kumar olurdu bence. kısaca plan doğru ama sonucu değiştiren kendisi dışındaki faktörlerin çokluğu sonucu olumsuz hale getiriyor ne yazık ki ama bu kendisini hatalı yapmaz
    3-)fatih terim'in gönderilmesi
    * burada suç tamamen kendisi oldukça sevdiğim bir teknik direktör ve galatasaray efsanesi olan fatih terimindir. bu süreçte ünal aysal , galatasaray ve fatih terimin başarılı olmasını sağlayan en uygun koşulları oluşturmuştur. fakat yanlış bir hamle ile milli takım için , açıkça fenerbahçe klübü menfaatleri için getirilmiş ve bunun için çalışan bir federasyonun yanında galatasaray başkanının karşısında tutum alamazsın. alırsan sonucun bu olması doğal ve kaçınılmazdır.

    bunun dışında şike sürecindeki duruşu , kendinden emin ve güçlü söylemleri(şu an resmi açıklamalarındaki rezaletleri düşünülürse), başarıya odaklı çalışması benim gördüğüm en komple galatasay başkanı olmasını sağlamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın