resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 2303
    14 aralık beşiktaş galatasaray maçı'nda orta sahada oynaması klasik bir mustafa denizli hatasıdır.

    şu maçı kafada oynama hadisesi var ya, bence şenol güneş'in en çok arzu ettiği kurgu buydu.
    senaryoyu çizelim. chedjou bir orta saha oyuncusuna göre iyi yer tutabilecek fakat temposuz bir futbolcu. beşiktaş'ın olcay destekli atiba, oğuz, sosa orta sahası ise aksine her biri pire gibi oyunculardan oluşan teknik ve tempolu bir hat. maçın ilk 10 dakikasında bu kadrolara göre oyunun kontrolünü beşiktaş'a veririz. çünkü ne yasin, ne de podolski orta alana yardım eden futbolcular olmadığı gibi bir de üzerine yasin ve burak müthiş top kayıpları ile oynuyor. buna olcan'ın ve sabri'nin arkasının rakipler için otoban olmasını da eklediğimizde gerçekten beşiktaş ciddi bir hücum zenginliği yaşayacaktır.

    oysa bu maçta elimizdeki oyunculardan oluşturabileceğimiz en iyi kadro kanatlarda iç oyuncuları kullanmaktı. yani sağ kanatta ya rodriguez'i ki sert de bir futbolcu ya da elimizdeki en üretken isim emre çolak'ı kullanmak gerekiyordu. podolski'yi verimli olduğu ve sneijder'in de oynamayı sevdiği sol kanada çekmek hatta bazen podolski'yi forvete second striker olarak, sneijder'i de sol içe kaydırarak taktik zenginlik yaratmak bana göre elimizdeki tek çareydi.

    işte o zaman chedjou'nun pozisyon alma becerisi işimize yarardı. orta alanda oynaması lehimize bir hamle olurdu. rakibin topla çok oynadığı bir maçta orta saha futbolcusu chedjou kondisyon olarak çok çabuk tükenecektir.

    ayrıca yine rakibin topa hakim olduğu ve artık alıştığımız üzere bol pozisyona girdiği bir oyunda, bu defa karşımızda dandik forvetler değil gomez olacak ki bu da bize maçı kaybettirecek çok ciddi bir detaydır.

    galatasaray'ın 11'i i malesef tamamıyla top rakibe, orta alan mücadelesini de selçuk inan'a bırakan bir tercih olmuş.
    2-0'dan sonra aklımız başımıza gelir. maç da 2-1, 3-1 beşiktaş lehine noktalanır diye düşünüyorum. bizi kurtarsa kurtarsa kaleci farkı kurtarır. onun dışında kazanmak veya puan almak benim adıma süpriz sonuç olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın