• 1
    (bkz: #1863194)

    öncelikle takımın nasıl hücum emesi konusundaki fikri güzel bir fikir olmakla birlikte kısa paslarla göbeği delerek gidecek takım oyununa bruma bitabi dahil olabilir(u: hatta prandelli kendisini ileride çift forvette bile oynatmıştı ve verimli de olmuştu), sadece etrafındaki isimlerin de pas yapabilir olması gerekiyor bunun için. eğer forvet oyuncusu pas yapamıyorsa*, ya da gerisinde oynayan bek oyuncusu kasten pas atmıyorsa(u: sabri'nin geçen sene kaç kere bruma boş pozisyondayken başka bir oyuncuya pas atmak ya da çalım denemek gibi aksiyonlara girdiğini saymayı denesen saymaktan bıkıyordun) kendisine kısa paslarla hiç oynayamıyor demek haksızlık olur.

    bununla birlikte velev ki bruma pas oyunu özürlü olsun; takımda muhakkak bir tane yardırarak giden, yani istenilen oyun tarzındakine alternatif kanat oyuncusu olacak ki, takım da alternatif oyun planları uygulayabilsin.

    bruma'nın defansif katkısı olmadığı konusu ise tamamen önyargıdan ibaret. bruma defansif görevlerini şu an takımımızdaki mevcut kanat oyuncularının tamamından daha iyi yapıyordu, bu kanat oyuncularına carole hariç bekleri de katabiliriz hatta. bu ön yargıya hamza hamzaoğlu da sıklıkla düşüyor, akabinde bütün önemli maçların öncesinde kanadı sağlama almak için umutla oynuyor(u: tabi burada umutun yaş dolayısıyla tecrübe faktörü de dikkate alınıyordu hamza hocaa tarafından) ve çoğunda da planında başarısız oluyordu*. bruma umut'tan daha iyi defans yapan bir oyuncu.

    arif erdem isimli yazarın bruma hakkında girdiği önceki entry'e doğrudan cevap gibi görünen bu enrty'i girme sebebim ise bu entry'de olan yargıların bir çok azar tarafından daha önce savunulmuş ve savunulmaya devam ediliyor oluşu; bruma defans yapmıyor, bruma oyun anlayışımıza uymuyor vb gibi. bu sebepledir ki mesaj atmak yerine burdan yazmayı istedim.*

    dip not:yine kendisi özelinde muhtemel bir problemden söz edeyim, direkt futbol dünyasında aktif olan isim ve soy isimleri ile doğrudan yazarlık alınması ileride bu kişilerin gerçek hayatta yaptıkları ile yazarların sözlükte yaptıklarının karışmasına yol açabilir.**

    edit: yazarın ismi değişmiş, mevcut entry girilirken yazarın ismi arif erdem idi, o sebeple mevcut dip not eklenmişti.
    kendisi sözlüğümüze hoş gelmiş(u: sanırım şahsı için ilk entry benimki oldu, ilk entryde hoş geldin denilmesi gelleneğini bozmyalım.)*, saygılarımla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın