• 10
    bursa'nın yediği 3. golü anlatmak gerekirse;
    bursaspor serbest vuruş kullanacakken teknik direktör ersel uzgur aziz behich'i yanına çağırarak 3'lü orta sahaya dönmelerini kendisinin sol iç poziyonunda oynamasını söylemiş olmalı. bu talimattan sonra 32 dakika sol açık oynayan emre geriye doğru koşup sol beke geçti. dzsutzsak sol açığa aziz behich sol içe geçti. henüz üçlü orta saha oynamaya bile başlanmamışken serbest vuruşun devamında top sol beke geçen emre'ye geldi. o da hatalı bir pasla rakibe asist yapmış oldu.

    bu gibi maç içindeki pozisyon değişiklikleri, oyuncu pozisyona ısınana kadar ilk 1-2 dakika tehlikeli oluyor. bursa da bu talihsizlikle 3. golü yedi. ersel uzgur için olumlu şeyler söyleniyordu. öncelikle kendisi iyi bir insanmış. adamı 3-5 maçlık tercihleriyle ağır eleştirmek doğru olmayabilir. kötü giden bursa'da bir şeyleri değiştirmek istemesi normaldir. zaten orta sahada hosagai'yi kesti, traore'yi oynatıyor. necid'i kesti, de sutter'i oynatıyor. ama daha önce de belirttiğim gibi emre'nin sol açık oynatma tercihi bana göre oldukça yanlış. aziz behich iyi oynuyor olsa adamı kesmek istemiyor derim ama 2. golü onun hatasıyla yediler. zaten 30. dakika sol kanadı komple değiştirdiği için oradan memnun olmadığı çok açık.

    2. yarı aziz behic'i dışarıya alıp cuenca ya da stoch hamlesi mutlaka yapılmalı. orta sahada da bekir yerine hosagai oynamalı. bekir yılmaz fena futbolcu değildir ama hiçbir artı özelliği yok. zaten 70. dakikadan sonra çift forvete döneceğini düşünürsek mutlaka bir orta saha oyuncusu oyundan çıkacaktır. düşük bir ihtimal ama hala bu maçı berabere bitirme şansları var.

    ekleme: 2.yarıya da sol açık başlayan emre taşdemir 58.dakikada yerini tomas necid'e bıraktı. 4 4 2nin soluna dzutszcak, sağ kanadına ise traore geçti. stoch oyuna girer birazdan. cuenca herhangi bir sakatlığı gözükmemesine rağmen kadroya alınmamış. sanırım onun yerine rüzgarın oğlu dj sercan yıldırım kadroda. ne diyelim enteresan tercihler.

    ekleme 2: maç sonu: bursaspor 0 - 4 osmanlıspor. goller: ndiaye(2), rusescu ve umar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın