• 490
    yapabileceklerimizi gösteren maçlardan biridir bu. bu sene de buna benzer benfica maçı oynadık mesela. demek ki benfica yenilebilen bir takımmış. atletico da içeride yenilebilirdi mesela. en kötü berabere kalınabilirdi. astana da yenilebilirdi. bu gruptan çıkılabilirdi. doğru ve iyi bir galatasaray ile tabii. güncel yabancı kuralına uyum sağlamış, 25-30 milyon euro bandında maaş veren, tribünlerini doldurabilen bir galatasaray bu gruptan çıkardı.

    hepimizin zihinlerinde 3-1 biten, ama aslında 3-2 olan real madrid maçı, yapabileceklerimizi gösteren maçlardan biriydi. ilk maçta da burak efendi gerçekten düşmüştü de penaltı verilmemişti hatırlayın.
    hamit'in direklere isyan ederek gol attığı schalke maçı da yapabileceklerimizi gösteren maçlardan biriydi. karamsar olabiliriz ama umutsuz değiliz hiçbir zaman.
    süper final zımbırtısındaki fenerbahçe maçı ise; galatasaray'ın ne olduğunu, neler yapabileceğini herkese gösteren büyük maçlardandı. söz konusu kupa ise, rakibin evinde bile alınabiliyormuş demek galatasaray isen.
    emirates kupasında çıkarttığımız maçlar, yapabileceklerimizi göstermesi açısından güzeldi.

    işin kötüsü, bunlar az değil. ve hayal de değil. ama uzak. 8. bitirilen sezon ardından yapılanmışsın, şampiyon olmuşsun. bu güzel şeyleri yapmışsın. eh, bir zahmet bunu devam ettir. güncel yabancı sınırına uyum sağla. maaş bütçeni 25-30 gibi realist, karşılanabilecek seviyelere çek. yıldızlarının etrafına yetenekli savaşçıları koy. pilot kulüpleri iyi kullan.

    işte bunlar yapılsaydı, biz bu sene benfica'yı da altımıza alırdık. içeride benfica'dan 3, dışarıda 1. atletico'dan içeride 3, dışarıda 0. astana'dan içeride 3, dışarıdan 3. 13 puan ile biz ikinci çıkardık. astana evinde istediği kadar kapansın arkadaşım. galatasaray yeri geldiğinde juventus savunmasını açmış drogba ile, sneijder ile. astana ve suni çimi, -139136 derece havası kusura bakmasın. galatasaray o kilidi açar. galatasaray bunları yaptı çünkü.

    arkadaş, acı tarafı bu. biz bunları yaptık. bu acizlik, evet acizlik o yüzden kanımıza çok dokunuyor.
    galatasaray darbe yedi. fark yedi. real madrid'den 6 da yedi evet. ama biz o madrid'den jardel ile kupa almadık mı ? içeride 3. golü attıktan sonra 5. golü istemedik mi ? o maçta ronaldo efendi ofsayttan gol attı, ilk maçta penaltımız verilmedi. yenildik mi ? yenildik. ama aslanlar gibiydik. o maçın sonunda söylenen ölüm varmış korku varmış, belki de ilk ve son kez doğru anda söylenmişti.

    bu maç, bir şampiyonlar ligi maçından çok daha öteydi.
    bu maç galatasaray'dı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın