• 171
    hakkında şöyle bir video hazırlanmış komite: https://www.youtube.com/watch?v=qUdPZWEOSoE

    videoda selçuk inan'ın söylediklerine göre her oyuncunun maçlardan sonra kendi kullanıcı adı ve şifresiyle kendi maç analizine ulaşabildiği bir veri toplama sistemi varmış. yani oyuncularımız maçlardan sonra istatistiklerine, başarılı ve başarısız oldukları noktalara bakıp eksiklerini giderme, hatalarını düzeltme gibi bir imkana sahip. eğer bu sistem gerçekten varsa bu mükemmel bir şey. takdir ederim. fakat tabi böyle bir sistem ancak ve ancak kendini geliştirmek isteyen, çalışkan futbolcular için bulunmaz bir nimettir.

    mesela burak yılmaz'ı düşünelim. bu adam maçtan sonra aşağıdaki gibi istatistiklerle karşılaştığı zaman hiç utanmıyor mu? yahut bu eksiklerini gidermek için hiç üzerine düşmüyor mu?

    ofsayt sayısı: 7
    faul sayısı: 10
    top kaybı sayısı: 15
    kaçan net gol pozisyonu: 3
    başarılı dribbling sayısı: 1
    şut isabet oranı: 2/10
    kazanılan ikili mücadele:1

    şimdi şöyle bir sistem varsa ve bazı oyuncularımız yukarıdaki gibi rezalet istatistikleriyle yüzleşiyor ve buna rağmen bunu düzeltmek için çaba göstermiyorsa ve kimse de bu duruma müdahale etmeyip bu oyuncuyu kızağa çekmiyorsa, biz boşuna yoruyoruz kendimizi.

    keşke tamamen profesyonellerden oluşan oyuncu ve teknik kadromuz olsa da şu sistemin mevyelerini gerçekten alabilsek. böyle zihniyete böyle sistem kursan ne olur? adamın rezil verileri var. ama hocası bunun üzerine gideceğine, "aslanım, kaplanım, aferim oğlum!" dedikten sonra ne anlamı var?
App Store'dan indirin Google Play'den alın