• 427
    hunting hitler izleyen var mı beyler? history channel dizi gibi yayınlıyor sanırım. teorileri hitlerin aslında intihar etmeyip güney amerikaya kaçtığı. çok ilginç detaylar buluyorlar. bugüne kadar ki bölümlerin genel bir özeti olarak alıntı yapacağım.

    --- alıntı ---

    şu ana kadar yayınlanan bölüme kadar anlatılanlara göre hitler havaalanına kadar yeraltı metrosu ve metroya ilave açılmış küçük bir tünel vasıtasıyla havaalanına gidiyor, oradan nazilerin kaçış güzergahının kritik noktası olan ispanya'ya geçiyor (ki diktatör franco ile yakınlığı nedeniyle aslında ispanya'nın tarafsız kalmadığı da açıklanıyor), oradan u-boat ile ispanya'ya ait kanarya adaları'nda mola verilip ikmaller yapılıyor (ki orada nazi almanyasının sayısız örneği bulunan devasa yeraltı silah ve ikmal tünellerini de buluyorlar) ve oradan arjantin'e ulaşıyor ve oraya götüren u-boat batırılıyor. şu ana kadar batırıldığı düşünülen u-boat'u henüz bulamadılar. arjantin'deki paravan alman şirketi de araştırılıyor. belgeselde sunulan ve araştırdıkları bölgelerde bulunan kanıtlar hitler'in kaçtığı savını büyük oranda destekliyor.

    yaş itibarıyla hayatta olan çok az insan olmasına rağmen hitler'i gördüğünü söyleyenleri (ki bazıları gördüğü zamanı ay ve yıl olarak da veriyor kurmaca olmadığı kabulüyle) veya kendisine bunu söylediğini söyleyen daha genç insanlar da var ancak özellikle mekanlardaki kanıtlar daha gerçekçe kalıyor. mesela ispanya'da bir patates tarlasına uçak indiğini ve içinde hitler dahil alman askerlerin indiğini söylüyorlar ve indiği söylenen alanı araştırdıklarında o bölgenin çok yakınında devasa 3 adet iletişim anteni kalıntısı bulunuyor (savaş boyunca ispanya ve dolayısıyla franco tarafsız kalmamış nazilere yardım etmiş) ya da arjantin'de denizaltının görüldüğü söylenen yere çok yakın bir noktada bazı kalıntılar bulunuyor.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın