2015-16 Türkiye Basketbol Süper Ligi 9.Hafta Maçı
16:00 Abdi İpekçi Spor Salonu
90 - 74
  • 1
    liderliğimizi sürdürmemiz gerektiği için kazanmamız gereken bir diğer önemli müsabaka.

    yeşilgiresun belediyespor maçını hem abdi ipekçi'de oynanacak olması hem de rakibimizin nispeten kadro kalitesinin daha zayıf olduğu için kolay kazanacağımızı düşünüyorum. ancak böyle maçlar asla rehavet kabul etmez. nasıl geçen hafta torku konyaspor maçında ilk çeyrek çok farklı öne geçmemize rağmen bir anlık konsantrasyon kaybıyla rakibin geri gelmesini sağladıysak bu maçta da öyle olmayacağının garantisi yok. o yüzden maçın başında ağırlığımızı koyarak yakalayacağımız farkla maçı bitirmemiz gerekiyor.

    bu sezon hem ligde hem de eurocup'ta birkaç maç hariç çoğu maçı izleme fırsatı buldum. takımımızın dikkatimi çeken en önemli özelliklerinden birisi topu çok güzel dolaştırmamız ve müthiş bir şut tehdidimizin olması. takımımız kadro yapısı itibariyle çok hızlı oyunculardan kurulu olmasa da özellikle mccollum'un kenarda olduğu dakikalarda topu çok hızlı dolaştırabiliyoruz. bunda en büyük etken ideal beşimizin hemen hemen tamamının çok iyi pasör oyunculardan kurulu olması. sinan, schilb, micov, green ve lasme. ancak bu beş ne zaman tıkansa kenardan gelerek mccollum'un oyunu açması ve skor yükünü çekmesi de bizim için büyük bir avantaj. son maçlarda dorsey'in yükselen formu da eklenince özellikle 7 kişilik oyuncu havuzumuz gerçekten durdurulması güç bir takım haline dönüşebiliyor.

    takımımız için en büyük soru işareti olan nokta ise şurası; hem ligde hem de eurocup'ta hedefimiz şampiyonluk olduğu için bu kadar alternatifi düşük ya da saydığım 7 oyuncu dışında kalan oyuncular açısından bariz bir kalite farkı olması ilerleyen süreçte takımımız için bir dezavantaj oluşturabilir mi orası muamma. ancak burada da en büyük kozumuz devreye giriyor. ergin ataman! kendisinin en büyük özelliklerinden birisi müthiş bir taktisyen olması, dar rotasyonlu kadrolarla oynamayı sevmesi ve bunda da başarı sağlaması.

    son birkaç haftadır sinan'ın sakatlanması sonucu takımın oyun hızında hafif bir yavaşlama gözükse de micov ile bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. ayrıca yukarı da bahsettiğim gibi dorsey'in yükselen formu takımımız için büyük bir artı. eğer dorsey belli bir standardı tutturabilirse kendisi hem ligde hem de eurocup'ta çoğu rakibine karşı pota altını domine edebilir. ancak bunun cevabını bize zaman gösterecek. inşallah takımımız mevcut formunun da üzerine çıkarak devam eder ve allah korusun herhangi bir basketbolcumuz uzun süreli sakatlıklar yaşamaz.

    haydi yenilmez armada bu yıl senin yılın olsun.

    (bkz: bu sene baskette tarih yazalım)
App Store'dan indirin Google Play'den alın