resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 8026
    sağ (rb) ve sol (lb) beklerin temel görevleri
    savunma merkezine kayma yapabilmeli ve mevkisindeki sağ, ya da sol boşluğu savunma anlamında kapatabilmeldir.
    stoper, ya da kalecisinden topu almaktan korkmamalı, aldığında çok iyi oyun kurabilmelidir. günümüz futbolunda çoğu kez oyun beklerden başlar.
    mevkisini ve kaymaları çok iyi bilmelidir.
    ofsaytı asla bozmamalıdır.
    kanat bindirmeleri yapabilmeli ve çok süratli olmalıdır.
    rakip hücum oyuncusunu işaretleyerek ona odaklanabilmeli, odaklandığı hücumcuyu oyun içinde kaybetmemeli ve hücumcunun yapacağı bir sonraki hamleyi tahmin edebilmelidir.
    kanadı boyunca geniş bir görüşe sahip olmalıdır.
    savunmadan çıkışları hızlı yaparak oyunu bir anda karşı sahaya itebilmelidir.
    takım stratejisine göre agresif olmalıdır ve temel savunma görevlerini aksatmadan, hücuma sürekli destek vermelidir.
    herşeyden önemlisi gücünü ekonomik kullanmayı bilmeli, sprint gücünü 90 dakikaya yayabilmelidir. oyunun başlarından kontrolsüz ve gereksiz çıkışlar yaparak enerjisini tüketip oyundan düşmemelidir.
    hücuma çıktığında atağı bitirmeyi bilmelidir. aksi taktirde arkasında bıraktığı alana atılacak toplarla sıkıntı yaşanabilir.
    sağ bek (rb) ve sol bek (lb) oynayan oyunculardan istenen öncelikli görev savunmadır. dolayısıyla oyuncu bek oynuyorsa onun kanadından yenilen bir gol kabul edilebilir değildir. temelde savunma görevlerini kusursuz yapmalı ve bunun yani sira verebildikleri kadar hücum organizasyonlarına destek verebilmelidirler.

    yukarıda bir bek oyuncusunun oyun içinde yapması gereken temel şeyler yazıyor. internette aradığınızda buna benzer şeyler bulacaksınız. sabri' ye buradan soruyorum. çünkü karşısına çıksam korkudan titrer ve sorumu soramam. kendisi bunlardan hangisini yapabiliyor? ya da kendisini savunmaya çalışan yazar arkadaşlar varsa onlar cevap versin.
    bu adam bu takımdan kendi isteğiyle gitmesin. kovsunlar bunu. cümle aleme ibret olsun diye kapının önüne koysunlar istiyorum. çok şey mi istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın