resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 7208
    teknik direktörlüğün bence kendi içerisinde 3 farklı kısmı var.

    birincisi kadro planlaması. ben hep devre arası takıma gelen hocaları bu konuda uzun vadede avantajlı görürüm. eğer gerçekten bir plana, programa bağlı yönetimle çalışacaksanız, yarım sezon boyunca elinizdeki kadrodaki tüm oyuncuları resmi maç performansında gözlemlersiniz. sonra kuracağınız sistemde işinize yarayacak olanları takımda tutarsınız, transfer edeceğiniz oyuncular da sisteme ve mevcut oyunculara uyum sağlayacak adamlar olur. eğer ilk 11'e çok transfer yapılacaksa, yedekler altyapıdaki yeterli oyuncular ve bonservisi olmayan oyunculardan oluşmalıdır zannımca. hamza hamzaoğlu burada çoğumuza* göre yanlış işler yaptı. dünyada sabri'nin bu sene aldığı paranın 10'da 1'ine oynayacak sağ bekler var. aynı şekilde umut'un ve burak'ın aldığı paranın da 10-15'te 1'i paraya oynayacak yeterli seviyede forvetler var. hiç yoksa da, burak'tan gelecek para ile bonservisi, imza parası ve bu seneki maaşı çıkacak nikola kalinicvardı. hamza hoca bu aşamada başarısız oldu.

    ikincisi antrenmanlar.
    antrenmanlar oynanacak futbol üzerine yapılır. yani elinde 8-9 tane atletik futbolcusu olan takım, bu özelliğini önplana çıkaracaksa bol bol kondüsyon çalışması yapar, ağırlık idmanları yapar, yenileme çalışmalarını çok önemser, rotasyona alacağı futbolcuların daima zinde olmasına bakar. barcelona mesela, top kontrolü ve taktiksel idmanları çok fazla yapar. ek olarak mental idmanları da çok yoğundur. oyuncuların özel psikologları var, mentörleri var, özel idmanları var. bu idmanlar da üst düzey profesyoneller ile yapılır.
    hepimizin endişelerinden biri hatırlayın, kulübümüzün teknik personelleriydi. takımın çalışmadığını gerek biz, gerek oyuncular söyledi. hamza hoca burada da pek başarılı olamadı zannımca.

    üçüncüsü oyuncu yönetimi ve maç planları.
    maç planı konusunda dünyanın en özenli adamı kesinlikle jose mourinho'dur. tutar, tutmaz. ama kendisi zamanında andre villas boastan epey detaylı raporlar alırdı. araştırmakta fayda var. oyuncu yönetimi konusunda da carlo ancelotti benim çok beğendiğim hocalardandır. yine fatih terim, öyle veya böyle bu işi çok güzel yapardı. şenol güneş'in de bu alanda daha değişik bir tarzla çok başarılı olduğunu düşünüyorum.
    hamza hamzaoğlu'nun oyuncu ilişkileri ise hep sıkıntılıydı. emre çolak ile yaşadıkları, burak yılmazile yaşadıkları zaten hepimizin malumu. maç planları da genelde çoğumuz tarafından sıkıntılı bulundu, bu sıkıntılar da sonuçlara yansıdı. astana istediği kadar dirençli olsun, galatasaray astana'yı içeride de dışarıda da yenmeliydi. benfica maçında, dışarıda 1 puan çıkartılabilmeliydi. böyle güzel bir kura bir daha nasıl çekilebilir ? ve bu sene galatasaray şampiyonlar ligi'nde hedef koysaydı ve çeyrek finali isteseydi, ligi de ilk ikide tutabilseydi, büyük ölçüde seneye kurabileceği kadroyu da finanse ederdi. sıradaki kadromuzda alacağımız oyuncular 20-25 yaş arasında olmalı zannımca. hamza hamzaoğlu bunları yapabilir miydi ? bilemiyorum.

    sonuç olarak taraftar genellikle kendisinden memnun değildi. gönderildi. hakkımızda hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın