• 81
    boş dolmuşa niye bindi diye sorulan kızcağız.
    eh, dolu dolmuşta önce taciz edilse, sonra tecavüz edilip öldürülse eminim bu sefer de niye dolu dolmuşa bindi diye sorulacaktı. ayakta olacaktı ya hani, belki "kazara" sürtünme yaşandı ve müvekkilim tahrik oldu bile diyebilirdi avukat.
    insanın sinirleri bozuluyor, gerçekten.

    sayın şerefsiz; özgecan ister dolu, ister boş dolmuşa binebilir. o dolmuşa "aşırı tahrik edici kıyafetler" ile de binebilir. ama sen ona dokunamazsın.
    şu feminizm ayağına tezgahtaki kitapları aşağı atan, uzun saçlı bir oğlanın intihara teşebbüs etmesine neden olan gerizekalılardan değilim kesinlikle. zaten onlar da feminist değil. feminist bir kadınla oturup konuşabilirsiniz. feminizmi savunan bir erkekle de oturup konuşabilirsiniz. zaten oturup konuşursanız, feminist bir kadının en temel isteğini yerine getirmiş olursunuz. oturup konuşabilmek. feminizm ayağına gücü eline alıp "erkek düzeni"ni kadın düzenine çevirip erkeklere zulmetmek isteyen tezgah parçalayan, insanları kanıtsız itham eden gerizekalıları geçin. feminist fikirleri olan, üzerine okumalar yapmış insanlarla konuşun, tartışın.

    konu dağılmasın. aslında bunun feminizmle de alakası yok yahu. insanlık işte. bir erkeğe omuz atmak, bir kadına otobüste sürtünmek, bir çocuğu istismar etmek... bunların hepsi sakıncalı. özgecan'ın yaşadığı da maalesef en ağırıydı. bunun önüne de nasıl geçeriz ? tamamen geçemeyiz. çünkü en gelişmiş toplumlarda bile ortaya bir psikopat mutlaka çıkar. ama eğitim seviyesini artırarak 10 olayın 9'unu önleyebiliriz. 3. sayfalar her gün malzeme bolluğu yaşamaz.

    öncelikle eğitim.
    yarın bir gün sizlerin de kız çocuğu olabilir.
    bugün yaptığınız her şey, attığınız her adım onların yaşayacağı hayatı şekillendirecek.
    unutmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın