• 163
    kendisi hakkında bir şeyler yazacaktım, hep araya kaynıyordu. şimdi kısmet oldu.
    oktay mahmuti dönemini hatırlarsınız; göksenin epey ön planda olan bir oyuncuydu çünkü oktay hoca takım savunmasına çok fazla önem veriyordu. bilen bilir, cska moskova namağlup geldiği abdi ipekçi'de 64 sayıda kalmıştı ki herhalde sayı ortalamaları o maçın öncesinde 85 civarıydı. öyle bir savunma yapıyorduk, göksenin de bu savunmanın önemli parçalarındandı.

    o zamanlar iyi savunma yapar hem adam adama hem de alanda, gerekirse de ceza üçlükleri atardı. maç başı 2 üçlük atsa yeterli olurdu.
    sözlükte o zamanlar "hücumunu da geliştirince süper olacak aslan parçası. büyüyünce oyunun 2 yönünü de oynayacak abisi. :(" gibi yorumlar vardı, belki hala duruyordur. :(
    bana o zamanlar da garip geliyordu da şimdi daha garip geliyor. yani bir oyuncunun bir oyun karakteri olur, pek değişmez. yapabildiklerini daha iyi yapabilir. mesela iyi üçlükçüdür daha iyi üçlükçü olur, vs... ama bu beklenen değişim keskin bir değişim.

    göksenin de zaten sakatlık vs... derken kendini geliştiremedi. ergin hoca'nın sisteminde de kendisine oktay hoca'nın sistemindeki kadar yer bulamıyor.
    ha bu arada yeri gelmişken ergin hoca>oktay hoca. oktay hoca'nın savunması eyvallah mükemmeldi, kendisini de ergin hoca kadar olmasa da çok severim ama hücumda bazen çok tıkanıyorduk. sloukas'ın orta sahadan atıp uzatmaya götürdüğü maçta uzatmalarda sadece jamon gordon'un bireysel şovu ile alabilmiştik. daha bunun gibi birçok maç var. ergin hoca'nın hücumda daha iyi çözüm ürettiğini düşünüyorum.

    konumuza dönelim. ben hem fiziksel yapısı hem de oyun karakteri nedeniyle göksenin'den etkili bir skorer olmasını beklemiyorum. bugün paylaşılan o videodaki atamadığı şutları da sokmasını beklemiyorum çünkü onlar zor şutlar, ceza şutları değil.
    bakın bilenler için şöyle örnek vereyim; ron artest ve shane battier ya da ron artest ve bruce bowen. bu ikililer arasındaki fark nedir?
    artest aslında 1. skorer olmayan bir oyuncu ama yük sırtına binerse bunu yapabilir. t-mac sakatken 2009'da lakers-rockets serisinde rockets'i sırtlamıştı. ya da 2010 finallerinde son maçta kobe'nin tıkandığı noktalarda, stresin had safhada olduğu anlarda hiç eli titrememiştir. hücum silahları çok fazladır. zor üçlükleri sokar, penetre eder, vs... ama aynı zamanda savunmasını da yapar.
    shane battier ve bruce bowen ise çok iyi savunmacılardır ama birinci skorer olacak hücum kapasiteleri yoktur ancak çok iyi 2 ceza şutörüdür. savunmasını yapar sonra diplerden rakibi öttürürler. göksenin zamanında bu ikili gibiydi. savunmasını yapar sonra boş şutları sokardı, 2 şut soksa yeterli olurdu 3 şut sokunca kraldı.

    sözün özü göksenin'den benim beklediğim rakip skoreri kitleyebilecek kadar iyi adam adama savunma, iyi alan savunması ve de ceza şutlarını affetmemesi. arada zor şutları da sokarsa 10 numara olur, o ayrı.
    ancak... bence kendisi de tıpkı alt yapıdan yetişen futbolcularımız gibi evlat kontenjanını suistimal ediyor gibi. inşallah böyle bir şey düşünmüyordur, inşallah kendisini geliştirir. 3 sene önce daha iyiydi şimdikinden.

    yürüyedur göksenin!

    edit: normalde bu tip editleri sevmem ama bu entry'i ofsaytlayan kardeşim mesaj atsaydın keşke? ulan o kadar yazdık oturup, bir tane on veren çıkan olmamış. hadi onu siktir et...(laf oyununa gel)
    lan neden eksilersin? neyse amına koyayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın