• 162
    göksenin'i bir maç üzerinden tamamlayamadığı hücumlar üzerinden değerlendiren kişi galatasaray basketbol takımını takip etmiyordur. arada bir maç izliyordur en fazla.

    bazen bir skorerin eli tutmaz. olabilir böyle şeyler. hücumda avrupaya fazla biri olan arroyo'nun da bütün maçı 4 sayı ile bitirmişliği boş atışları kaçırmışlığı var bizde hatırlatmak isterim.

    arroyo üzerinden biraz gitmek istiyorum. arroyo hücumda aşırı akıllı değişik zor bulunan bir adam. peki ya savunma? neredeyse yok. eee bu adam tek taraflı değil mi? evet. barınmak için tabi ki arroyo'da savunmada bir şeyler yapıyor ama yazılımında yok adamın. göksen'ini de böyle tanımlıyoruz. çok iyi bir savunmacı. ama şu anki galatasaray kariyerinde barınmak için hücumda da bir şeyler yapıyor.

    kendi şutunu yaratan basketbol aklı çok yukarıda biri değil. ama maçları sezon başından beri izlemiş biri bilir göksenin pas üzerinden atılan şutlarda ve ceza şutlarında bu takıma çok fazla katkı verdi. ve bunu yaparken neredeyse her hücum ve savunma riboundunda elini sokup aynı zamanda da defansta insan üstü bir güç ile beraber bu katkıyı yaptı. ki şöyle düşünün. bu savunma denen meret bir kısanın hücum kurmasına benzemez. akıl ile hücum edersin. akıl ile de savunursun ama güç enerji olmadan rakibi bu denli savunman aklındakini yapman o kadar kolay değil. zira önce düşünme hakkı karşındakinde.

    boş turnike de kaçırır, kaçıracak. sinan'ın efes günlerinde bu tarz pozisyonlar çok var örneğin. haa hep enerjisini ve hızını yukarıda tuttuğu için bazen, bazı maçlarda vücut dengesini sağlayamıyor. bu sebepten bazı kolay girişleri sayıyla bitiremiyor. çözebileceği bir şey. ama şunu unutmamak lazım. göksenin'i göksenin yapan temel değerlerini değiştirmemek gerekiyor. elimizde (bana göre) ligin en iyi savunma yapan kısası var. niye oyuncu kaybetmeye çalışalım ki?
App Store'dan indirin Google Play'den alın