resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 7515
    döneminde futbol takımımız 2 sezon üst üste şampiyonlar ligi'nde gruplardan çıkmış ve kulübe ciddi maddi kaynak sağlatmış efsane galatasaray başkanıdır.

    hataları oldu, yanlış hoca seçimleri, yanlış tranferler ama kendisinin kurmuş olduğu takım sıfırdan buralara kadar geldi.
    projeleri ile galatasaray'a çağ atlatabilirdi. kendi döneminde çok sağlam 1-2 takviye ile takımın gidişatı daha farklı olabilirdi. olmadı...
    spor kulübünün büyümesinden geçen yolu, başarıya bağlayan bir başkandı. bu yüzden vizyon sahibiydi. çünkü başarı para getirecekti, para ise güç katacaktı takıma, güç ise tekrar başarıya ulaşmamızı sağlayan en önemli faktör olacaktı. çok güzel bir kısır döngü kurmuştu kendi kafasında. tıkır tıkır işliyordu...
    taa ki önüne yabancı sınırı diye saçma sapan bir kural koyulana kadar.
    buna rağmen yılmadı. gerekli bütün transferleri yaptı. 6+0+4 , 5+3+1 gibi saçma sapan yabancı sınırlarına, kurallarına rağmen mücadele azmini hiçbir zaman kaybetmedi.
    galatasaray'ın hakkını hiçbir zaman yerde bırakmadı. tüpçü ve onun zihniyetine baş kaldırdı. galatasaray'ın kirli oyun senaryolarının bir parçası olmayacağını her daim bir tokat gibi yüzlerine vurdu şikecilerin.
    "galatasaray taraftarı ne isterse o oluyor." dedi muhabirlere... yaptı da! kimi istediysek onu aldı...

    kendisi divan kurulundan yalnızca tam yetki istedi. çok güzel projeleri vardı. güzel işler yapacaktı ama sırtından bıçaklandı. daha önce kulübün başına geçmesi için yalvaran adamlar, ünal aysal'ın bu önlenemez başarısının önüne geçebilmek için her yolu denediler. kendisine istenilen o tam yetki verilmedi. kulübü batıracak diye yaygara çıkarıp daha görev süresinin dolmasına bile müsade etmeden hunharca saldırdılar kendisine... sürekli oyunculara ödenen bonservis bedellerinden, oyuncuların aldığı maaşlardan dem vuruldu. tabiri caizse bel altından vurdular sürekli kendisini...

    oysa ki başarıya ulaşmak için bazı bedeller ödemek zorundasınız. bakın bugün 3 kuruş para verdiğiniz oyuncular ile kıytırık bir astana maçını bile kazanamıyorsunuz. çünkü ucuz etin yahnisi yenmez.
    içeride real madrid'i yeniyor, adeta eziyorsanız. juventus'u yenip tur atlıyorsanız. bunu o dönemin oyuncularına, yani yüksek maaşlara borçlusunuz. siz başarılı oldukça sizin takımınıza gelmek isteyen yıldız oyuncu sayısı da artar. dolayısıyla ileride bu oyunculara yüksek maaş vermek zorunda da kalmazsınız. ama siz adınızı hiçbir yerde duyuramazsanız, avrupa'da başarıyı sürekli hale getiremezseniz, hiçbir yıldız oyuncu size gelmek istemez. (çok para verseniz bile) dolayısıyla başarıyı elinizdeki leş diye tabir edilen oyuncularla sağlamaya çalışır yıllarınızı kaybedersiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın