• 21
    eveet geldik belki de en kritik yere. rol olarak takımın kilit oyuncusu maalesef schilb. maalesef diyorum çünkü çok istikrarsız bir performans sergiliyor. sene başından beri süren özellikle maç içi istikrarsızlığımızın 1 numaralı sebebi ne sinan'ın formsuzluğu, ne dorsey'nin formsuzluğu ne de mccollum'un dengesizliği... kesinlikle ve kesinlikle schilb'in istikrarsızlığı ki normalde böyle istikrarsız bir oyuncu değildir. maalesef o da 32 yaşına geldi ve aynı sinan gibi yorucu bir yaz geçirdi milli takımla. oyun anlamında her şeyi yapabilen bir oyuncu. bizim en büyük eksikliklerimize de yapboz parçası gibi cuk oturan bir oyuncu. oyun kurucumuz yok ama schilb sayesinde sinan - schilb - micov ve bencil olmadığında mccollum oyun yönlendiricimiz oluyor ama schilb bizim için ana işlemci gibi. yani her şeyin merkezinde. her alandaki eksiklerimizi gidermeye yönelik katkı sağlayabilir. çok skorer değildir ama günündeyken 15-20 sayı atar. şut tehdidi vardır. sorumluluk aldığında başarı oranı iyidir. odaklanmış durumdayken oyunu çok iyi yönetir. tempoyu ayarlar. üçlük de atabilir, dribbling üzerinden orta mesafe de, çok iyi yapmasa da içeri drive edebilir, pozisyonuna göre baya kalıplıdır bu sayede eşleşme sorunu yaratır, takıma ciddi ribaund katkısı sağlayabilir, sürekli oyun içinde kalabilir, sırtı dönük hücum yapabilir, posttan oyun kurabilir. özetle her alana elini uzatabilir fakat bu hem aşırı aşırı ama aşırı yüksek odaklanma gerektirir hem de sürekli aktif olmaya çalıştığından bedenen de zihnen de dinç olması gerekir ki bu sonsöylediğimi bizim takımımızda gerçekleştirmemiz mümkün değil transfer olmadan...

    dikkat edin; schilb 1 gömlek yükselse performans olarak, takım 2-3 gömlek birden yükseliyor. dişliler dönmeye başlıyor adeta. milli takımdan yorgun geldi, sezonun ilk maçlarında kafa olarak burada değildi. çok tutuktu. sonraki haftalarda performansı tavan yaptı ve müthiş maçlar çıkardı. takımın performansı da aynı şekilde hatta daha da dikine yükseldi. son maçlarda ise yine performans düşüklüğü yaşıyor ve takıma da yansıyor. zaaflarımız daha da belirginleşiyor.

    o kadar önemli ki 10 maçın 7-8'inde iyi bir schilb izlesek hem ligde hem eurocup'ta çok daha iddialı hale geliriz. gözünüz schilb'in üzerinde olsun derim. avrupa'nın en önemli oyuncularından biri değil belki ama bu oyun yapısında bizim için hayati önem taşıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın