resim
Stéphane Mbia Etoundi
Takım:LB Châteauroux
Mevki:Ön Libero
Yaş:38
Boy:1.89
Uyruk:Kamerun
  • 203
    kendisi sene başında alınsaydı hayli makul bir anlaşma olurdu iki taraf adına. mbia iki sene boyunca avrupa liginde başarılı olduktan sonra bir şampiyonlar ligi takımına geçmiş olacaktı. sevilla da şampiyonlar liginde evet. ama bu sene 11. ler mesela. seneye orada olurlar mı belli olmaz. la liga'da ilk üç genelde belli olsa da 4-5-6-7. sıralar genelde değişken oluyor. iki sene boyunca avrupa ligi kazanmış bir futbolcu, son 4 senede istikrarlı şekilde şampiyonlar liginde oynayan bir takıma gelecekti.

    bizim cephemizde de olay şöyle gelişecekti, yüksek kontratlı, yaşı ilerlemiş bir oyuncumuzu öncelikle saha içinde savaşçı bir orta sahayla rahatlatacaktık. sonraki sezonda da performansa göre kendisini gönderip, oraya mbia'yı çekecektik. ek olarak mbia defansın göbeğinde de ihtiyaç halinde oynayan bir oyuncu. mbia-melo ikilisinin önünde sneijder güzel olabilirdi. yanlarında da oyunun içinde pas istasyonu olan, geriyi de çok boşlamayan bir kanat oyuncusu enfes oludu. bu adamın uçup kaçmasına gerekte yok tabi. kuyt tarzı adamlar var piyasada. macar liginde son dönemlerde iyi oyuncular çıkmakta. orada beğendiğim zsolt kalmar vardı ki, kendisi rb leipzig' e geçmişti. kendisi oyun kuran kanatlardandır mesela.

    aklımda 4-4-1-1 gibi bir kurgu vardı sene başında. kanatlardan biri geriye gelmeliydi ki melo ve sneijder'i de taşıyabilelim. sneijder her ne kadar çok mücadele etse, topun arkasına geçse de haliyle bir defans oyuncusu kadar savunma yapamaz. ama kendisinin öyle büyük bir ofansif gücü var ki, bu gücü ondan alırken kanat oyuncularından birine savunma yükü de verirsek ofansta yine sırıtmayız. sneijder büyük nimet. böyle pas atan, şut atan oyuncu bir daha bulur muyuz ? buluruz. ama ikisini böyle yapan ve takımı bu kadar önemseyen adamı zor buluruz.

    mbia melo'yu taşır ve biraz daha öne iter miydi ? iterdi. mbia ve melo sneijder'i daha da rahatlatır mıydı ? rahatlatırdı. kanattaki oyuncumuz oyun içinde pas opsiyonu olur, melonun çıkışlarında savunmaya hızla dönecek +1 adam olur muydu ? olurdu. forvette elmander tipi bir oyuncu bizi rakip yarı alanda tutar mıydı ? tutardı.

    güzel bir kurguyla güzel futbol ucuza da oynanabiliyor. selçuk hakkında burak, umut, sabri üçlüsü gibi düşünmesem de kendisinin de misyonunu tamamladığını düşünüyorum. son yıllarda 10 milyon üzeri bir tek arda'yı satmışız. eh, selçuk 5 ediyordu sene başında bence. satacaktık. burak için 7.5 milyon euro ben biliyorum. 10 deniyor ondan emin değilim. 7.5, satacaktık. telles 6 milyona alındı. 8 e isteniyorsa şu mali durumda, satılması düşünülebilirdi. böyle böyle adın duyulur transfer piyasasında işte.

    konudan çok sapmayalım. mbia önce yanındaki meloyu, sonra önündeki sneijder'i rahatlatırdı. kaldı ki mbia öyle balta bir adam da değil. ek olarak takımın duran toplardaki boyunu da uzatırdı. bu boş beleş bir boy uzunluğu da değil, kendisi hava hakimiyeti iyi bir oyuncu. özetle, kendisi takımımıza hayli yararlı olurdu. keşke bizimle olsaydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın