• 895
    moderasyonun bir üyesi olarak tüm samimiyetimle içeriden bildirmek isterim ki özel hayatımız ve işimiz gücümüzdeki yoğunluk, yani özetle kendi yaşam mücadelelerimiz sebebiyle kimsenin hamzacı mı terimci mi aysalcı mı artık her neyse olduğuna dair ayıracak ne zamanımız, ne de imkanımız mevcut. kendi işlerimize zar zor yetişip kalan zamanda da buraya bir şekilde zaman ayırıyoruz ve de sırtımızı dayadığımız tek kriterler somut sözlük kuralları ve de buranın artık kurulduğundan beri oturmuş olan mevcut genel huzur ve işleyişi.

    annemin babamın üzerine yemin ederim ki ideolojik fişleme yapmıyoruz. sadece önceden ceza almış yazarların ceza sebebi ve süresi mevcut. her türlü eleştiriye açığım, açığız fakat en çok buna gülüyorum yani; "x kesin hamzacı olduğu için uçuruldu :(" nedir? mod olmasam üzerinden espriler yapmak isterim yani o kadar komik bir ifade bence. samimi söylüyorum şu sıralar en çok çevrimiçi olan ben bile üç tane "hamzacı" yazar nick'i veremem ezberden. kim abi bunlar? k o r k m a z cidden hamzacı mıydı?

    tekrar ediyorum vallahi billahi buna ayıracak ne zamanımız, ne de imkanımız var... üsluba bakıyoruz, kişiler mi yoksa fikirler mi ön planda onu anlamaya çalışıyoruz, formata uygunluğunu değerlendiriyoruz, oluşan tepkilerin türünü ve yoğunluğunu dikkate alıyoruz, zamanlama, nick altı ve yazıp yazıp silme gibi provokatif detaylar mevcut mu bulmaya çalışıyoruz vs.

    ha hala demokratik olmadığımıza ilişkin eleştiriler alalım, yanlış uygulamalarımızdan dem vurulsun, ya da özel mesaj yoluyla vs. yönlendirilelim, zira aynen de bu şekilde olmalı fakat gerçekten de ideolojik gerekçeleri bir yana bırakalım. samimiyetle hiçbir bilgimin olmadığı bir konuya ilişkin itham edilmek gerçekten algılayamadığım ve kendi içimde komik bulduğum bir şey.

    belki de çok yoğun olduğumuz için bazı hassas dengeleri kaçırıyor da olabiliriz, ve bunlar başka şekilde yorumlanıyor da olabilir, yani her şey olabilir ama yukarıdaki değil yani özellikle ve kesinlikle değil...

    not 1: mesela patos64 de güya selçun inan'ı eleştiriyor diye uçurulmuştu değil mi? selçukçu faşist moderasyon!!!11!1

    not 2: evet ayırt edebiliyoruz çünkü ben tamamen anlık bir kişisel cıvıklık sonucu, o da bir kereye mahsus olmak üzere, ki cezamı da fazlasıyla çekerek ve geri vitesin kralını yaparak, özürden ve rezil olmaktan bitap düşerek bunu yaşadım, konunun üzerine gitmedim, eylemlerime devam etmedim. hala ısıtılıp önüme servis edilmesi de bence art niyettir ve belden aşağıya çalışmaktır.

    sosyal deney yapan troll mod!!1!11
App Store'dan indirin Google Play'den alın