• 73
    kendisi belli ki konuşmayı seven bir yazardı. şimdi burası bir kere enteresan bir ortam yani. bulunduğum süre boyunca bunu iyice idrak ettim. mavi bir çakmağa "hayır o beyaz" diyebiliyor insalar. üçüncü kez "hayır o mavi" diyorum. sonunda "evet mavi olabilir" deniyor. bir kere bunu kabul edelim. yeri gelmişken şunu da söyleyeyim. aynı çakmak olayını ben de yapıyor olabilirim. rica ederim beni uyarın. ben eleştiriyi sever ve dikkate alırım. ben burada yazar olmaktan memnunum ve moderasyonun da %97 falan adaletli davrandığı düşünüyorum. bazen türk hakemleri tarzı kararları olabiliyor ama genelde ben kendilerinden memnunum ve k o r k m a z isimli yazar hakkında verdikleri kararın gerekçesini bilmesem de doğrudur diye düşünüyorum.

    k o r k m a z arkadaşımız sözlüğün çoğunluğundan farklı yazan bir arkadaşımızdı. gitmesine üzüldüm. beni savunmuşluğu da yermişliği de vardır. yazdıkları sözlüğün genelinden farklıydı. ancak yazılarını, üzerinde fazla düşünmeden yazıyordu ki pilot olmasının sebeplerinden birisinin de bu olduğunu düşünüyorum. halbuki kendisini doğru cümlelerle ifade etse tartışmak istediği konuları çok daha üsluplu bir şekilde tartışabilirdi. mesela bu konuda turuncusakalı beğenirim. adam anlatmak istediğini anlatabiliyor. yine örnek vermek gerekirse kamajikaciya (her ne kadar yazılarını onun ismini bile okumadan tanısam da) anlatmak istediğini net bir şekilde anlatıyor. daha bir kaç yazar daha örnekleyebilirim ama yazıyı iyice özele indirgemek istemiyorum.

    ben kendisinin bir kaç ay daha yazmasını isterdim. bu süreçte bizler kendisini uyarabilirdik ve kendisi öz eleştiri yapıp üslubunu düzeltebilirdi. ama moderasyonun da haklı sebepleri vardır bir şey diyemem. mturhan isimli arkadaşımın gitmesine de üzülmüştüm. değer verdiğim bir yazardı kendisi. umuyorum bundan sonra hepimiz üslubumuza dikkat ederiz. zaman zaman okunanlarla insanı çok sinirlendiren bir yer olsa da burası standartların üstünde bir platform. burayı daha da yukarıya taşıyabilecek olan bizleriz. sadece art niyeti ve iftirayı kenara bırakıp saygıyı ön planda tutalım yeter. bu hepimiz için geçerli.

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın