resim
José Rodríguez Martínez
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:İspanya
  • 765
    türkiye'deki 2'li orta saha (4-4-2 nin ortası yada 4-2-3-1'in ortası ) öyle bir ezber haline gelmişki bu orta saha dışındaki bir taktiğe yada o taktiğin oyuncularına karşı körleşmiş insanlar. aynı şekilde futbolcular da. biri sert rakibe basan melo tarzı oyuncu, diğeri de selçuk tarzı playmaker. bunun dışında bir orta saha oyuncusu profili bilmiyor kimse. futbolcular da bunun dışında bir taktik oynayamıyor. mancini döneminde tamamen kendini kaybeden selçuk örneğin.

    bu ezber yüzünden onlarca kaliyetli oyuncu harcanıyor. jose de bunlardan biri. adam açık açık 3'lü orta saha oyuncusu (sapına kadar ispanyol). yada bir asimetrik sağ açık oyuncusu. biraz daha zorla, 10 numara oynar belki (şut çekme konusunda biraz hevesli olsa).

    jose bunların hepsi, ama selçuk gibi yumuşak bir adamla orta sahayı emanet edilecek bir oyuncu hiç değil. o kesin. aynı şekilde dzemaili de, bence bilal de, jem de, fenerbahçedeki alper de, beşiktaştaki tolgay da. bunlar çok net 3'lü orta saha oyuncuları. gereksiz defansif yükler yükleyip altından kalkamadığını görünce bok atılacak adamlar değil. gereksiz hücum istatistikleri bekleyip de haksızlık edilecek adamlar da değil. bu adamlarla 3'lü orta saha oynarsan çok güzel,hızlı top çevirirsin. seri verkaçlarla kaleye gidersin, dikine dikine defansın dengesini bozarsın, topsuz alanda iyi alan kapatırsın vs.

    bu adamların hiçbiri efsane oyuncular değil. ama çok kaliteli oyuncular. dümdüz eleştirmeyin, gözünüzü seveyim.

    milleti gaza getiriyosunuz, bir sürü kart moruk rezil top oynarken 20 yaşındaki çiçek gibi topçu yuhalanıyor.

    yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın