• 6
    eğer yanlış bilmiyorsam dünya kupalarında gruptaki ilk maçını kaybedip 2. tura çıkmayı başaran ikinci ülkedir gana türkiye'den sonra. ilk kez katıldıkları 2006 dünya kupasında ilk maçlarında şampiyon italya'ya 2-0 kaybedip, sonraki maçlarda çek cumhuriyeti ve abd'yi mağlup ederek brezilya'nın karşısına çıkmışlardı.

    2002 dünya kupasında senegal'le başlayan afrika futbolunda kamerun ve nijerya'dan başka takımların da dünya futbol piyasasına çıkabileceği gerçeğini önce 2006'ya katılarak, şimdi de 2010 dünya kupasına katılmayı garantileyerek kanıtlayan takımlardandır gana. özellikle istikrar açısından 2006'dan sonra 2010'a da katılmaları çok iyi oldu.

    2010'da doğal olarak favori gösterilmeyeceklerdir. hatta kendileri bile en fazla çeyrek finale kadar çıkabileceklerini düşünüyor olabilirler; ama son zamanlardaki dünya kupalarında yarı final oynayan isveç, bulgaristan, hırvatistan, türkiye, güney kore gibi ekipleri akıllarına getirip "neden olmasın?" diyebilirler. ayrıca son avrupa şampiyonasındaki türkiye ve rusya örnekleri de mevcut.

    john mensah, stephen appiah, eric addo, gyan asamoah, michael essien ve sulley muntari gibi kaliteli isimler var takımda. bunların yanı sıra bir dönem gençlerbirliği'nde oynayan haminu dramani ve eski dost richard kingston da kadroda kendilerine yer buluyorlar. yalnız appiah eğer kupaya kadar bir çare bulmazsa onun futboldan uzak kalışı gana'yı etkileyebilir.

    şu anki teknik direktörleri kim bilmiyorum ama kim olursa olsun 2006'daki başarının altında kalmak istemeyecektir ve bu başarıyı tekrarlamak veya geliştirmek için takımını var gücüyle motive etmeye çalışacaktır. vuvuzelalar eşliğinde gana'yı merakla bekliyoruz.

    lan doğru ya, vuvuzela vardı bir de. tüh!
App Store'dan indirin Google Play'den alın