• 24856
    --- 4-4-2 dergisi röportajı ---

    -almanya doğumlu olmana rağmen türkiye’yi tercih etme sebebin neydi?
    kalbimle yaptığım bir tercihti. tabii ki almanya her turnuvaya favori olarak katılıyor ama olay yalnızca profesyonel kariyerinizle alakalı değil; aynı zamanda kalbinizin sesini de dinlemelisiniz. türkiye’yi seçtim çünkü bunu ben istedim. genç takımlarda da türkiye forması giydim. ülkem için futbol oynamak bana gurur veriyor. bundesliga’da oynuyor olmam da profesyonel açıdan beni mutlu ediyor. yani iki kulvarda da en iyi tercihleri yaptığımı düşünüyorum.

    -çek cumhuriyeti ve izlanda maçlarından önce, play-off oynamadan euro 2016 bileti alabileceğinizi düşünüyor muydun?
    elemelere kötü başlasak da turnuvaya katılacağımıza inanıyordum. dürüst olmak gerekirse direkt katılma hakkı kazanma ihtimalimiz bana pek gerçekçi gelmiyordu.

    -türkiye’nin euro 2016’daki şansını nasıl değerlendiriyorsun?
    elemelerin son döneminde ne kadar kaliteli bir takım olduğumuzu herkese gösterdik. fransa’daki turnuvada da bizi bu motive edecek. ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, her maçta güzel bir futbol sergilemek istiyoruz.

    -şampiyonlar ligi’nde ne tür tecrübeler edindin? bunları euro 2016’ya yansıtabileceğini düşünüyor musun?
    avrupa’nın en üst düzeyinde nasıl oynamam gerektiğini öğrendim. şampiyonlar ligi’nde birçok kaliteli oyuncuyla karşılıklı oynuyorum ve bazılarıyla euro 2016’da da rakip olacağız. orada oynanan oyunun temposu ve seviyesi, beni bu yaza daha iyi hazırlıyor.

    -leverkusen’de takımın liderlerinden biri haline geldin. bunu sen mi istedin, yoksa kendiliğinden mi gelişti?
    ben istedim. genç bir oyuncu olarak sorumluluk almak için hevesliydim. kim bilir, belki bir gün takımın kaptanı olurum! bunu seve seve yaparım çünkü etrafınızda size güvenen insanların bulunması muhteşem bir duygu.

    -roger schmidt’i iyi bir teknik direktör yapan şey ne?
    saha dışında bizimle sürekli ilgileniyor. hastalandığımda bile beni devamlı arayıp durumumu sormuştu. bizimle özel olarak ilgilenmesi çok etkileyici. bazı teknik direktörler birkaç oyuncuyu ayırıp özel muamele yapar ama o böyle biri değil. her oyuncuyu anlamaya, bütün genç oyunculara fırsat vermeye çalışıyor. saha içinde bizden sorumluluk almamızı istiyor. hocanızın size bu şekilde güvenmesi çok önemli.

    -bu kadar etkili frikik kullanmanın sırrı ne? küçükken özel çalışma yapar mıydın?
    evet, çocukken sürekli idman yaptım. genç takımlarda oynarken de hocalarım iyi bir tekniğe sahip olduğumu fark etti. karlsruhe’deyken kendimi bir hayli geliştirdim ve duran toplarda sorumluluk almaya başladım. zaten “frikik kralı” lafları da o dönem ortaya çıktı. yine de çok sıkı çalıştığımın altını çizmeliyim.

    -facebook’ta bir hayranın bu sezon en az dört frikik golü atman için sana meydan okudu. kolay, değil mi?
    pek değil! artık top bana geldiğinde kaleciler ne yapacağımı kestirebiliyor ve bu da işimi zorlaştırıyor. mario basler’in rekorunu (1995-96 sezonunda werder bremen formasıyla yedi frikik golü) kırmayı çok istiyorum. tabii her şeyden önemlisi, takımıma fayda sağlamayı hedefliyorum.

    --- 4-4-2 dergisi röportajı ---

    hakan çalhanoğlu
App Store'dan indirin Google Play'den alın