• 6
    hamza hamzaoğlu'nu, mustafa denizli'yi, hikmet karaman'ı vs. yani türk antrenörleri beğenmeyen taraftar oluşumudur.

    hamza hamzaoğlu fan boyu filan değilim. bunu belirtiyorum. çünkü sözlükte böyle bir ayrım var ki bu arkadaşlar ırkçılıktan filan da bahseder.

    bu vizyonlu taraftarlar, yönetimi beğenmez, teknik hocayı beğenmez ve ekolden bahseder. ama bu ekolden bahseden grup sürekli yıldız transferi ister.

    yerli oyuncu grubunu sevmez. total futboldan,alman ekolü filan ister. bir de bir kere bile alt yapıyı ziyaret etmemiş insan, çıksın alt yapıdan oyuncu oynasın diye de feryat figan bağırır.

    çünkü bilmez ki alt yapında ki topçular bırak süper ligi hatta galatasaray'ı ptt birinci ligde bile oynayamıyorlar. ahmet akcanla konuştum oradan biliyorum. ve sürekli izlerim. bahsettiğim u19,17, 15 ve türevleri.

    bu vizyonu geniş galatasaray taraftarı her zaman takımlarında, kloop, ancelotti, bielsea, hitzfeld, klinsmann yeni isim favre gibi teknik hocaları ister.

    tabi mancini gibi dünya klasında bir hoca gelir önce ona burun kıvırır. beğenmez çünkü o bielsayı ister. bielsa'nın nasıl bir karakter olduğunu anlatmaya gerek yok.

    mancini ilk maçında yuhalanır istifası istenir. bunlar hep vizyoner galatasaray taraftarıdır. böyle futbol filozofuna hoca değil filan denir. cl gruplarından çıkınca filan değeri anlaşılır. sırf tazminat almadı diye de göklere çıkarılır.

    eğer tazminatını alıp gitseydi kimse bu adama övgüler dizmezdi. bana sorarsanız çok iyi hocadır. yani nabza göre şerbet verir galatasaray taraftarı.

    prandelli gelir, parasını alır gider ki haklıdır. arkasından denmediği kalmaz. hoca değil denir. vizyonsuz denir. tabi o adamın kondisyonuyla gs son dakikaya kadar şampiyonluk kovaladı. ve oldu. bunlar unutulur. tabi başarısızdı orayı es geçmemek gerekir.

    fakat bu adama hiç tahammül edilmedi. özellikle de medya aşırı yüklendi ve taraftarla beraber ilk 3 ay da ipini çektiler. tamam kötüydü ve başarısızdı burada hem fikiriz.

    e şimdi 3 günde hoca harcayan taraftar ve transfere göre yönetim seven taraftar. yeni gelen, yabancı hocalara nasıl tahammül edebilir?

    5 yıl şampiyon olmadan bekleyebilir mi? şimdi ki nesilden bahsediyorum. 3 yıl hiç şampiyon olamamış bir takımın başında bir hoca kalır mı? tabi ki hayır.

    almanya ekolünden, total futboldan bahseder taraftar skora göre yorum yapar. ki şöyle de derler bazen ya takım iyi oynasın da yenilenim razıyım hatta şampiyon bile olmayalım.

    ya siz kimi kandırıyorsunuz acaba? en büyük başarı bile yaşatılmaz bu ülkede. kimse bakmaz süper futbola ekol olmak da kolay değil.

    günü birlik yaşayan ülkemiz de ki taraftar grubu türk hocaya burun kıvırır. yabancı hocaya büyük hayranlık gösterir.

    yerli topçu sevmez. aman takıma transfer olmasın der. ozan gibi, muhammet demir gibi milyonlarca oyuncu vardır dünyada. nasıl olsa yabancı kuralı kalkmıştır. bu yaklaşımı yapanlar vizyondan bahsediyor.

    iyi oyuncu kötü oyuncu vardır. bonservis parasına göre adam seçilmemeli. veya pasaportuna göre.

    bakalım şimdi favre geldi diyelim ilk 3, 5 ay savunulur sonra denir ki ülkeyi tanımıyor sisteme ayak uyduramadı trabzon tayfası bunu da harcadı. sonra biz dönüp hocayı harcarız.

    kimse kusura bakmasında bu şartlar altında kimse ne vizyonerdir ne de geleceği düşünüyordur. herkes ve her takım günü kurtarma peşinde. bu düzende kimsenin kredisi yok.

    guardiola bile gelse oyuncular kazma biz napalım denir. kendimizi kandırmayalım beyler.

    hamza hamzaoğlu'nun yolu açık olsun. kendisi fatih terim ve hagi gibi olacaktır. kötü bir sonuçta ve farklı bir yönetimde ilk ismi zikredilen hoca kendisi olacaktır. ve galatasaraya geri dönecektir. bunu da kimse unutmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın