• 18
    çeşitli konularda yazı yazan insanların oluşturduğu yeni nesil medya. en önemli özelliği ise burada gerçek medyada olduğu gibi muhabirleri para vererek, hatır ilişkisiyle falan susturamazsınız. bunun nedeni muhabirlerin bizzat toplum olmasıdır. bunun dışında enformasyon kirliliğine yol açtığı söylenebilir ki özellikle spor medyası söz konusuysa gerçek ve öz medyamızın da yıllarca "veron galatasaray'da" haberleriyle bu kirliliğe yol açtığını hatırlatabiliriz.

    buradan gelen tepkiler elbette rasyonel değildir çünkü toplum psikolojisinin en saf halini sosyal medyada görürsünüz. anonimliğin gücü altında korkusuzca neredeyse her şey sosyal medya üzerinden paylaşılabilir, eleştirilebilir, linç edilebilir. bunun dışında pek bir sevilen "milli irade" kavramı da sosyal medyayı tanımlarken kullanılabilir.

    bu çağda sosyal medyayla savaşmaktansa onu anlamak daha rasyonel bir yönetici tepkisi olacaktır. çünkü interneti kökünden kapatmadığınız sürece artık fikir beyan edebilme, konuşabilme, bağırabilme güzelliğini görmüş insanlar sosyal medyadan vazgeçemeyecek duruma geldiler.

    sosyal medya ülkemizde nispeten eğitimli kesimin elinde olduğundan tam bir türkiye gerçekliği yansıtmadığı da söylenebilir. fakat derwall'in antremanını florya'da basan galatasaray taraftarının da bir realite olduğu, bu işi sosyal medya gazıyla falan değil "old school" yüz yüze gazlama ve gerçek medya etkisiyle yaptığı unutulmamalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın