resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 6842
    kendi evlatlarını korumaya çalışırken, kendini koruyamamış teknik direktör. görünen o ki yönetimle umut'un sözleşmesiyle ilgili tartışmasının ardından ayrılması istenmiştir. kendisi de zorluk çıkarmadan istifa etmiştir. bana kalırsa galatasaray'a futbol ve disiplin anlamında bir şey kazandırmamıştır. geçiş dönemi teknik direktörlerden* * biri olarak gelmişti. kazanılan şampiyonlukla as teknik direktör imajı yaratmaya başlamıştı. nedeni tartışılır olsa da (bkz: fatih terim) kemik bir sempatizan kitlesi oluşmuştu bile. ama o anlarda bile galatasaray'ın teknik direktörlük gömleği kendisine 2 3 boy büyük geldiği aşikardı.

    oyuncuları yönetmekten çok idare etmesi, disiplinini kaybetmesi teknik direktör olarak büyük eksiklikleriydi.
    teknik olarak oyunu okuyamıyor, hızlı tepkiler verip oyuna müdahale edemiyordu.
    kadrolarda maceralara giderek riskler alıyor ve başarısız da oluyordu. kadro istikrarında sıkıntı yaşadı, belki de bir planı olmadığı için.
    son dönemlerindeyse basın toplantılarında, kendisine mikrofon uzatıldığında taraftarla gereksiz bir polemiğe girdi. bu çok kötü bir tercihti, çünkü zaten sinirli ve gergin camiada okları üstüne çekmenin hiç bir yararı olmadı.

    kendisi bir taraftarın asla istemeyeceği ama bir yönetimin en çok isteyeceği teknik direktördü. gelmesine sebep olan şansı aynı zamanda şansızlığıydı da. berbat bir yönetimin hatalarını üstüne alarak taraftar baskısını hep kendisine çekti. burada yazanlar oldu, koruduğu yönetim ilk önce onu feda edecekti ve etti.

    duygusal olarak zor bir döneminde geldi takıma. bizimle gönül bağı taşıdığına da eminim. ancak olmadı. oldu gözükse bile olmadı, o 3 kupanın kişisel performanslarla geldiğinin bilinmesi gerekir. sezon başında başarılı gözükürken takımdan ayrılması ve yükü daha az, adeta kendisini biraz daha pişirecek bir kulübüne gitmesi çok daha yararlı olurdu.
    umarım bundan sonraki kariyerinde daha başarılı olur ve kendisini mental olarak geliştirir.

    artık sıkıntı şurada; bu noktaya gelinceye kadar aktif davranmayan yönetim sürecin devamında yaşanacak her krizden sorumludur.
    kötü gözüken tablo teknik direktörün gitmesiyle bir anda mükemmel olmaz. gelen kişinin mahiyetine göre umutlu bir tablo oluşabilir. şuan için sevinmenin bir manası yok. kısacası aslolan galatasaraydır. inşallah gelen gideni aratmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın