resim
José Rodríguez Martínez
Takım:Adana Demirspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.81
Uyruk:İspanya
  • 723
    kendisine yekta muamelesi yapılmamalı. selçuk ile de kıyaslanmamalıdır.

    adam 21 yaşında, emre çolak'tan beklentileriniz 4 sene önce nasılsa en az o kadar beklenti içinde olmalısınız. emre çolak 4 yıldır aynı emre çolak, ancak hala kendisinden ümitli olanlar jose'den nasıl beklenti içinde olmaz, olamaz?

    bu çocuk ispanyol. iniesta, xabi alonso, xavi gibilerini izleyerek büyüdü. futbol aklı bambaşka. istiyor ki top kendisine gelsin, pas yapsın, sürekli pas yapsın hem de.

    kendisini canlı da tv'den de izlediğim kadarıyla en önemli özelliği şu: hiçbir zaman toptan kaçmıyor. real madrid maçında risk almıyor demiştim, ilk maçıydı ve risk alıp kötü duruma düşmekten kaçtı. sonrasında şans bulduğu her maçta özveriliydi.

    jose tanımsız bir oyuncu. futbol açısından ne diyebiliriz kestiremeyiz. fm diliyle söyleyeyim, oynayanlar bilir. bu adam ne dmc ne amc arkadaşlar. tam bir mc. yani ortasahanın merkezinde oyunu çift yönlü oynaması gereken bir durumda ancak kendisi ne tam anlamıyla defans yapabiliyor ne de ofansa hatrı sayılır bir katkısı mevcut.

    bunlar geliştirilebilecek şeyler. 21 yaşında bir futbolcu neleri yapıyor diye bakarken neleri yapabilir diye de bakmak lazım. jose'nin birkaç kez topla katederek cezasahasına aktığını görmüşsünüzdür. defalarca şut şansı varken hatta taraftar "vur, vur" derken vurmayıp topu sağ beke veya ileri taşıdığını gördük. adamın tabiatında şut çekmek olmamış hiç. hatta ben hiç şutunu da hatırlamam. iniesta, fabregas gibiler de şut çekmeyi zorda kalmadıkça sevmez. çünkü hep öyle beslenmiştir. pas yapmak zorundadırlar.

    jose dediğim gibi ispanyol kumaşı, kendisinden istediğimiz nedir? selçuk inan olması mı? ben istemem şahsen. jose gelişirse yanında da adam yiyen orta saha dediğimiz bir ortasaha oyuncusuyla veyahut iyi bir ofansif oyuncuyla daha da iyi konuma gelebilir.

    çirkef değil, belli ki karakterli ve iyi birisi. aldığı para da 'bazılarıyla' kıyaslanamayacak kadar az. benden fazla alıyor ama canı sağ olsun :(

    21 yaşında ve gelişime açık bir oyuncuyu gömmek çok saçma. daha adam akıllı şans bulamamışken bile. kendisini melo ile kıyaslamak da anlamsız çünkü melo ile bambaşka bir oyuncu bu çocuk. ispanyolca haricinde dil bilmediğini de hatırlatmakta fayda var ki takımda ispanyolca bilen, anlayan kaç kişi var? bunu neden söylüyorum şüphesiz ki alışmakta zorlanıyor.

    hocamız rijkaard, mancini olsa her maç 11'deydi bu çocuk. hamza hoca da umarım yerli-yabancı tabusunu yıkar da daha çok şans verir kendisine.

    üstelik real madrid'den gelerek zaten yeterince alaşağı edildi. iyi oyuncu olsa real bırakmazmış da mış mış. böyle 1 milyon örnek var tek tek saymayayım.

    jose rodriguez martinez. ismi bile futbolcu adamın. james, jese futbolcuysa jose de olur. neden olmasın?
    hem seviyorum la bu adamı. çok çirkin ama kendisiyle barışık.

    kendisinden beklentimi düşük tutuyorum, siz de öyle yapın, yapın ki bu adam elde patlarsa üzülmeyin, yıldız olup patlarsa çok seviniriz hep beraber.
App Store'dan indirin Google Play'den alın