resim
John Joseph Bostock
Takım:Notts County
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:32
Boy:1.88
Uyruk:Trinidad ve Tobago
  • 8
    championship manager 2008 oyununda hep yaptığım bir kurnazlık vardı. tüm gözlemcilerimi dünyada 16 yaşında futbolcu aramaları için görevlendirirdim. oyunda bir oyuncu 17 yaşından küçükse (amatör kontrata sahip olduğu için sanırım) kulübünün isteği dışında onunla kontrat imzalanabiliyordu ve oyuncunun 18. yaş günü beklenmeden transfer gerçekleşiyordu. bu şekilde 16 yaşın üzerinde tek bir oyuncu dahi almadan yıllarca liglere ambargo koyduğumu biliyorum.

    7 yıl önce aldığım bu oyuncuları şöyle bir düşününce aklıma gelenler bojan krkic, victor moses, jeffrey bruma, sotiris ninis, danny welbeck, toni kroos, john bostock ve david moreno. bojan, moses, bruma, welbeck ve kroos'u bilmeyen yoktur. ninis ise panathinaikos'tan parma'ya transfer olan ancak sonrasında panathinaikos'a geri dönen arnavut asıllı yunan bir futbolcu. 19-20 yaşındayken o da geleceğin yıldız adaylarından biri olarak gösteriliyordu. yukarıda saydıklarım dışında birçok oyuncu bulmuştu gözlemcilerim elbette ancak birkaç yıl içinde ilk 11'e monte edilen oyuncular bunlardı. bunlar arasındaysa bojan, moses ve bostock en iyi gelişimi yapanlar oluyordu. tabiki sanal bir oyun bu ancak oyunun tüm dünyada birçok gözlemcisi var ve bunların gönderdikleri raporlar doğrultusunda oluşturuluyor oyuncular. demek istediğim şu ki bostock 16-17 yaşında büyük şeyler beklenen bir oyuncuydu fakat o beklentileri karşılamadı. ama içinde o potansiyelin olduğuna inanıyorum. elbette bu yaştan sonra uluslararası bir yıldız olmayacak fakat emre utkucan ve ekibi olumlu rapor verirse uygun bir bedelle takıma katılabilir.

    ayrıca 17 yaşında 2 milyon euro bonservis bedeliyle tottenham'a transfer olmuştur. tottenham onu birçok ingiliz kulübüne ve toronto'ya kiraladıktan sonra bonservisini bedelsiz olarak antwerp'e vermiş, oradan da leuven'e transfer olmuştur. ingiltere u16, u17 ve u19 milli takımlarında toplam 33 maçı vardır ve bu maçlarda 2 gol atmıştır. öyle sıradan bir genç değilmiş, sadece tottenham değil, alt yaş milli takım antrenörleri de ondan umutluymuş belli ki.

    edit: bu arada söylemeyi unutmuşum aralarında david moreno bi halt olamadı sadece. böyle örnekler de var tabi. adam ispanya 3. liginde falan oynuyor :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın