resim
José Rodríguez Martínez
Takım:Adana Demirspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.81
Uyruk:İspanya
  • 707
    rodriguez'i iyi tanırım. depor'da oynadığından geçen senede maçlarının bir kısmını izleyebiliyordum.

    rize maçında selçuk sakatlandı ve yerine girdi. yer yer çok parlamasının ve yer yer ortalarda gözükmemesinin bir sebebi var bu adamın.

    öncelikle bir orta hattı hatırlayalım. muhtemelen rize hızlı çıkmasın ve burak ofsayta düşmesin diye umut ve burak beraber oynadı. selçuk ve sneijder de geride yan yana oynadılar. sneijder koridorları kullanırken selçuk daha göbekte başladı. işte altın nokta burası.

    selçuk sakatlanınca yerine girebilecek kadromuzda benzer 3 oyuncu var. emre, bilal, rodriguez. sahaya selçuk yerine rodriguez'in girmesinin sebebini ben sneijder'e bağlıyorum. bilal göbeği oynama konusunda emre ve rodriguez'e göre daha uygun bir oyuncu ancak selçuk olmadığından oraya bilal'i lüks olarak gördüğünü düşünüyorum hamza hocanın. bu sebepten rodriguez'i oyuna attı.

    peki rodriguez özellikle nereyi kullanmayı seviyor. bana göre sağ iç koridorunu.

    hatırlarsanız fatih terimin 3'lü orta saha önüne sneijder tercihinde hamit, selçuk ve melo vardı. melo göbekte geride selçuk ve hamit ise koridorlarda oynuyordu. selçuk bu oyunda kayboluyordu. ama tam rodriguez'in oyunu aslında bu. rodriguez önünde sol koridoru kullanan bir sneijder ve yanında jem, selçuk, melo gibi göbekte kendini konuşlandıran oyuncular ile çok rahat edebilecek bir oyuncu.

    zaten parladığı noktalara bakarsanız genelde sağdan topu getirip ve sağdan (koridordan) ileriye yaklaştığı zamanlar aklımıza gelecektir genellikle.

    ben madem selçuk çıktı iki koridor oyuncusu yerine selçuk ile yaşayabilecek bir plandan vaz geçmek gerektiğini düşünüyorum. rize maçı özelinde konuşuyorum tabi ki. yedeklerde var mı jem bilmiyorum ancak jem rodriguez ile beraber oyuna girseydi (daha doğrusu göbekte oynayacak bir oyuncu ile girseydi) rodriguez çok daha fazla oyunda kendini gösterebilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın