resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 7493
    burak ve selçuk sözleşmelerinde özellikle hata yapmıştır, ilerleyen yıllarda artış vererek. fatih terim'in evladımız verelim bir milyon diye yaptığı aydın yılmaz sözleşmesi gibi şımarıklıklara hayır diyememiştir. iki transferde çok büyük hata yapmıştır: amrabat ve bruma transferlerinde gereksiz bonservis vermiştir. ikisi de terim transferidir.

    ama yabancı sınırını unutup, bursa'nın eskişehir'in en dandik futbolcu için 7 milyondan kapı açtığını unutup, sadece sözleşme koymak, başkası varmış da umut, burak, selçuk, olcan, engin gibiler alınmış gibi davranmak bildiğin taraflı gözlemdir. bu adamların çoğu milletin 7 ye kapı açtığı dönemde doğru dürüst bonservis verilmeden getirildi bu takıma. toplam maliyeti hesapladığında o kıtlıkta başarılı sözleşmelerdir. 7 milyon bonservis verip 1,5 maaş verseydi bu mantığa göre çok iyi yapmış olacaktı. ama o zamanda başka yerden eleştirilecekti. çünkü amaç bağcıyı dövmek.

    ha bu arada kimse bana beşiktaşı örnek göstermesin. oradan buradan genç futbolcu alıp ya tutarsa demek değildi plan. hedef şampiyon olup şampiyonlar ligine doğrudan gidip orada gruplardan çıkıp, çeyrek mümkünse yarı final oynamaktı. bu da belirli bir geçmişi olan futbolcuyla olur. oldu da varıldı da o hedeflere.

    gerçi bunları çok yazdık size neyazsak boş. biliyorum tamamen zaman kaybı oldu bu entry. dayanamıyorum napayım. bende hata.

    *****************************

    edit:

    toplam maliyetten habersiz bir ergen olunca saçma sapan şeylerle eleştirilen insan. bonservissiz veya serbest kalma bedeliyle gelen adamla bonservisli adamın aynı paraya imza atacağını düşünen sevgi kelebekleri var.

    a futbolcusu 8 milyon bonservis + 3 sene 1.5 + 500 bin prim = 13 milyon toplam maliyet
    b futbolcusu 0 bonservis + 3 sene 3 milyon +500 bin prim + 500 imza parası = 10 milyon toplam maliyet.

    bu ergenler 10 milyona gelen adam için klüp batırdı derler. 13 milyona gelse ses etmezlerdi. işte analiz yeteneği bu kadar. galatasaray'ın nakitakışı problemliydi o nedenle düşük bonservis veya serbest adamlara yöneldi o seneler. o nedenle de maaş yükü diğer klüplere göre daha yüksektir.

    diyeceksin ki sözleşme yenilemelerinde niye bu kadar verildi? 3 milyon alan adama sözleşmesinin bitmesine varken sen kalan 1 senede alacağın parayı 2 yılda al sana 1.5 milyona anlaşma yapalım dersen yabancı sınırının olduğu ortamda o adama eln mahkumken daha ucuza daha iyisini bulamıyorsan o adam sana sadece güler. gerekrse kadro dışı kalır 1 sene o 3 milyonu senden alır. maaşından %10 indirim istese patronu yaygara yapacak adamlar futbolcudan özellikle yabancı sınırı olan zamanda %50 lere varan indirim yapmadı diye yönetim eleştiriyor.

    komiksiniz birader harbi çok komik. büyüyün de gelin.

    ******************************
App Store'dan indirin Google Play'den alın