resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 6594
    yolun sonuna an be an yaklaşan teknik direktördür kendisi. aslında yapması gereken basitken maalesef kompulsiyonlarının kurbanı olmuştur.

    hepimizin çeşitli obsesyonları vardır. kendimden örnek verecek olursam elimin temiz olduğunu bildiğim halde elimin kirli olduğuna dair bir düşünce hasıl olur, ve eğer gidip de elimi yıkarsam obsesyonlarımın esiri olur, obsesyonlarımın yarattığı sıkıntıdan kompulsiyonlarla(el yıkamak, eli ıslak mendille silmek vs.) kurtulmaya çalışırım. fakat obsesyonlar bitecek düşünceler değillerdir. hele kompulsiyonlarla sınırlandırmaları çok zordur. mesela elimin kirli olduğunu düşünüp el yıkadıktan sonra musluğu kapattım, o da ne musluk da kirli olabilir ve elin tekrar yıkanması gerekir. neyse lafı uzatmayayım obsesyonlar kompulsiyon halini aldığında oldukça tehlikelidir.
    şimdi gelelim hamza hamzaoğlu'nun obsesyonlarına; evlatlar onun için ciddi bir obsesyon. bilal, sabri, umut, burak, selçuk, olcan... şimdi gelelim kompulsiyonlara; evlatlardan umut'un sağ kanat oynaması, defansa yardım ediyor söylemi vs vs. bilal'in ısrarla 90 dakika sahada tutulması yaptığı hatalara rağmen sahada kalması ve hatta sneijder'i geriye çekmek pahasına forvet arkasında denenmesi. denayer'in sabri'nin yedeği olması. selçuk'un en kötü döneminde kesilmemesi.(milli maç sonrası yükselen bir form grafiği ve özgüvene sahip; eski al geriye ver selçuk sorumluluk almaya dikine oynamaya başladı, kastım daha öncesi). jose rodriguez'in en iyi maçından sonra evlatlar yüzünden yedek soyunması. podolski'den her maç sonrası memnun olmayan hamza hamzaoğlu'nun umut'un yaptığı en ufak hareketi her maç gözümüzün içine sokması ve aklıma bir çırpıda gelmeyen bir dolu örnek hamza hamzaoğlu'nun obsesyonlarının yol açtığı kompulsiyonlardır.

    içinizden geçen düşünce 'ne diyor bu değişik?' yönünde farkındayım. hatta sanane adamın yerli takıntısından diyenlerinizde çıkabilir. ama bu denli obsesif- kompulsif bozukluğa sahip olan hastalar ciddi tedaviler alıyorlar ve bu obsesyon- kompulsiyonlarından kurtulmak için her gün mücadele veriyorlar. tabii başlangıç için bunun hastalık olduğunu kabul edenlerinin sayısı hayli az. işte hamza hamzaoğlu'nun bu obsesyonunu bir şekilde tedavi edebilirsek başarılı olabiliriz. yoksa şanslıyken sevinir, şanssızken üzülürüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın