resim
José Rodríguez Martínez
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:İspanya
  • 687
    takımların mühendisliğinde dinamizm ve potansiyel oyuncular önemli yer tutar ama sayılarını optimum düzeyde belirlemek de bir o kadar önemlidir. bir takımın yaş ortalaması 22 de olmamalı 29 da. daha doğrusu 7 tane 18-23 yaş arası oyuncuyla da oynayamazsınız, 7 tane 29 üstü oyuncuyla da. en azından istikrarlı 11'iniz böyle şekillenmemeli.

    jose dün rize'de oyuna girdi ve yanında ona yardımcı olacak bir merkez orta saha yerine asli bölgesi forvet arkası olan sneijder'i buldu. sürekli hücumun düşünüldüğü bir iç saha maçı da değildi bu. ve sahada yasin, podolski, umut, burak aynı anda yer alıyordu. arkada da yarım orta saha sneijder. bu düzende yorgun ve moralsiz selçuk da maçı tamamlasa kötü görünecekti.

    jose 26 eylül'deki gaziantepspor maçında 90 dakika oynamış, sonrasında 17 ekimde 45 dakikalık gençlerbirliği maçı var. 20 dakikalık astana ve 1 dakikalık benfica maçlarını saymıyorum. düzenli oynama gibi bir durumu yok. 20 yaşında, yabancı ve uyumun elzem olduğu bir bölge olan orta sahada oynuyor. eldeki kadroda selçuk ve bilal ideal 11'in orta sahaları gibi görünüyor. en azından hocanın tercihi böyle. arkadan jose ve jem karacan geliyor. duruma göre sneijder ve emre çolak da var.

    bilal yüksek tempoya, 3 maç arka arkaya 90 dakikaya müsait bir oyuncu değil. selçuk yaklaşık 7-8 senedir senede minimum 35 maç oynuyor ve yaşı 30'a geldi. yani işin teknik boyutu, tercih opsiyonlarına bile gelmeden, sadece fiziksel olarak düşününce bile bu çocuğun daha fazla süre alması gerekir(di).

    bugün "uçuyor" dediğimiz wonderkid memphis depay için hocası louis van gaal "henüz 21 yaşında, ondan süreklilik bekleyemezsiniz" diyor. jose rodriguez oynadığında da van gaal'in dediği gibi süreklilik beklemek biraz acımasızlık olacak. kötü oynadığında eleştirmek hakkımız tabi ki ama yetenekli ve dinamik bir oyuncu ve daha fazla süre alması gerekiyor. tıpkı jason denayer, lionel carole ve sinan gümüş gibi. oynaya oynaya daha iyi olacaklar.

    zira bu takımın sürekli oynayan oyuncuları yaşlı.

    fernando muslera 29
    aurelien chedjou 30
    hakan balta 32
    olcan adın 30
    sabri sarıoğlu 31
    selçuk inan 30
    bilal kısa 32
    wesley sneijder 31
    lukas podolski 30
    yasin öztekin 28
    burak yılmaz 30
    umut bulut 32
App Store'dan indirin Google Play'den alın