• 443
    ben bu merete bu yıl bulaştım. senelik kart ücreti olan galatasaray, fener ve beşiktaş yerine tff passolig seçtim ve tek seferde 16 tl ödeyip kurtuldum. istediğim her statta her tribüne girerim. yarın öte gün beşiktaş - trabzon maçı olsa sırf keyiften bjk tribününde de trabzon tribününde de seyredebilirim. ama galatasaray passoligim olsa ilk kontrolden geri çevrilirim.

    işte bu yüzden ve aylık aidat ödememek için tff passoligi seçtim.

    biz gs sözlük grubu ile maçları samiyen kapalı ve eski açıkta toplamda 80-90 kişiye varan sayılarla izledik. düşünün bu sözlükten o kadar kişi her iç saha maçında önce sokakta oradan tribüne toplanıp giderdik. passolig çıktığından beri çevremdeki çoğu insan hatta 12 yaşından 32 yaşına sadece birkaç iç saha kaçırmış geri kalanına gitmiş arkadaşlarım hiç gitmediler.

    ancak bu kadar hızlı tepki alınabilirdi. yani ne yapsam da şu stada seyirci girmese deseniz anca bunu yapabilirdiniz. dışardan çekirdek sokmak yasak içerde satılıyor, dışardan su sokamazsın içerde damacana al istersen. statlar da böyle boktan yerler oldu. saraçoğlu'nda bile internet doğru düzgün çekmiyor. ben hakkıyla internetin çektiği bir mersin stadını gördüm açıkçası. bu kadar kötü imkanlarda maç izlerken üstüne bir de bilet fiyatları, onun da üstüne passolig.

    yemin ederim 50 yaş altı erkekler stada giremez deseniz bu sonucu alamazdınız. nasıl başardılar helal olsun.

    ayrıca mesele kart almakla da bitmiyor. istediğin yerden bilet almak için 1 milyon tane prosedür var.

    rant yine elde edilebilirdi, bu karttan gelecek para kadar vergi bindirirdin kulübe giderdi, direkt seyirciye yapınca 3-4 yer birden kaybediyor.

    şu iktidarın bu ülkeye verdiği zararları telafi etmek yemin ediyorum 10 yıldan fazla alır. daha passoligi kaldırcan, özelleştirilen kurumları önce denetleyip sonra devletleştireceksin falan.

    yurtdışına gidin abi. 26 yaşından küçük gençlere tavsiyem, hemen yurtdışına gidin. bedavaya bile gidebilirsiniz. şansınızı zorlayın bu sirkte maymunlaşmaktansa...
App Store'dan indirin Google Play'den alın