• 19
    üzerinden tam 13 yıl geçmiş gün. anılar canlandı gözümde. o zamanlar 10 yaşındayım. galatasaray kısacık hayatımda ve hatırladığım kısımlarda beni hep mutlu etmiş bir kavram, duygu bütünü. komşular bize gelir, uefa maçları izlenir ve sonuç her zaman mutluluk tabii ki. lig deseniz sürekli babamın sevindiğini hatırlıyorum. içkisini içer, arada küfreder ama hep gülerdi, öperdi beni maçlar bittiğinde. bende yanında maçları izlerdim. şimdi 9 yaşındaki kuzenimi zorla maçlara götürmeye çalışıyorum, evde de zorla maç izliyor ancak sürekli futbol oynayan ve futbol konuşan, oyuncuların anneannesine kadar bilen bir tip*. şimdiki gençlik bozdu diyelim.

    neyse uefa kupası kazanılmış, süper kupa kaldırılmış, dönemin en güçlü takımı real madrid'i kendi sahamızda 0-2 den geri dönüp 3-2 yenmişiz. havalar bin beş yüz. okulda, evde her yerde tek konuşulan konu galatasaray haliyle söz konusu futbol olunca. 3. yıldızı takmışız ki o sene lig maçlarını ciddi ciddi takip ettiğim gazete okuduğum* sene. neyse fatih terim geldi ki kendisi gittiğinde hüngür hüngür ağlamıştım ve annemden sağlam dayak yemiştim. attığı dayak değil fatih terim'in gitmesi beni ağlatmıştı.

    fatih terim geldi yazın, herkes acayip mutlu. imparator geri döndü sonuçta. yapılan transferler falan hazırız yeni sezona. benim annemin iş yeri nişantaşı'ndaydı o zamanlar. o civarlarda kuaför vardı bende oraya gidiyordum saç kestirmeye. saçlarımı kesen abi fenerliydi, benle de muhabbet ediyordu. dilim döndüğünce bişeyler anlatıyormuşum demekki adama ki şuan bu anıların hepsi bölük pörçük neyse. maçtan öncesi gittim ben bu adama ve iddaalaşarak saç kesimi sona ermişti. galatasaray herkesi yener gözüyle bakıyorum olaya.

    maç günü geldi babam dışarıda izlemek istedi maçı. bende çocuğum evde tek kaldım. oturdum izlemeye maçı. maçı içi anıları maalesef yok ama ikinci yarı şapşallığımı hatırlıyorum. anneme sürekli soru soruyormuşum anne biz nasıl yeniliriz diye. maç bitti ve ilk defa galatasaray yüzünden ağladım. dışarıda sesler falan hala hatırlıyorum bunları sapık gibi.

    berbere gelirsek gidemedim uzun bir süre adamın yanına. annem berberi aradıktan sonra gittiğimi hatırlıyorum. oğluma çok sataşmayın uyarısı ile gitmiştim saçlarımı kestirmeye. hala berberin önünden geçerken gülerim bu olaya.

    malum maçın içeriğine gelirsek atılan 8 şut ve yenilen 6 gol. daha fazla söylenebilen bir şey olamaz. fener derbilerde neden şanslı adlı konu başlığına verilecek en temel örneğe bu maç gösterilebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın