resim
Eden Michael Hazard
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.75
Uyruk:Belçika
  • 309
    başıma bir iş gelmeyecekse inanılmaz beğendiğim futbolcudur. hiçbir eksiği yok, hatta her konuda fazlası var. kendisini uzun uzun anlatmayıp doğrudan hakkındaki transfer dedikodularına dalayım. an itibariyle kendisini istediği iddia edilen 2 takım vardır, bunlardan bir tanesi real madrid diğeri ise paris saint germain.

    ronaldo real madrid kadrosu ve planları içerisinde yer aldığı sürece (ki kendisini psg istiyor) kariyerinde yapabileceği en büyük gerizekalılık real madrid'e gitmek olur. aslında bu dönemde ronaldo nerede olursa olsun yapacağı en büyük gerizekalılık real madrid'e gitmek olur. kendisi için doğru tercih birçok açıdan paris saint germain'dir.

    a) öncelikle ronaldo psg'ye gitti hazard real madrid'e geldi diyelim. hemen her maç ronaldo'nun yaptıkları beklenecek kendisinden. kendisi iyi ancak henüz oyun ve skor anlamında bir ronaldo değil. dolayısıyla baskı altında ezilmese dahi, iyi değil ekstra oynayamadığı her maç basın üzerine gelecek, basın perez'e, perez benitez'e, benitez hazard'a kayacak. real madrid taraftarı da bizim gibi; "olsun du bakalım" diyen bir kitle değil yani.

    b)ronaldo gitmedi; hazard real madrid'e gitti. ters kanatta bale'i kesemeyecek. haliyle forma mücadelesine gireceği adam ronaldo olacak. dolayısıyla 60'lı dakikalarda oyuna girecek ve sürekli oynaması gereken bu dönemde dünya starlığından koltuk ısıtıcılığı yapacak. belki benitez gibi rotasyon da rotasyon diye diye çalıştırdığı takımların başını döndüren bir hırt varken forma şansı bulabilir ancak o rotasyon 2 maç tutmadı mı kariyerinin son büyük kulübünü çalıştırıyor olması kuvvetle muhtemel benitez, 2. şansını zorlamayacak ve hazard yine kulübede oturacak.

    c) öte yanda psg var. para var, şampiyonluk %99 garanti ve kendisinden real'in bekleyeceği performans ve skor katkısı beklenmeyecek. üstüne üstlük lig, doğduğu büyüdüğü diyebileceğimiz, oynayan hemen her adamı, her td'yi tanıdığı ve oyun stili olarak kendisinin cuk oturduğu bir lig. artı psg ileri uç hattı bakımından yaşlı ve kendi bölgesinde kendisini kesebilecek adam yok. di maria göbeğe veya diğer kanada atıldı mı sol kanatta tek rakibi artık yaşlanan lavezzi olacak. cavani diğer kanada kayacak ve sene sonunda ibra gittiğinde cavani forvet'e geçerken psg muhtemelen bir sağ açık alacak. 3 sene içerisinde, yani kendisinin 27'li yaşlarında kendi üzerine kurulu, dünyanın finansal anlamda belki de en kuvvetli takımının (generated income olarak değil, sonsuz injection olarak) kaptanı ve/veya star adamı olabilecek.

    bu şartlar altında chelsea den ayrılıp psg'ye gitmesi hem olası, hem de kendi kariyeri için en iyisi. bu sezon yasin performansı bile göstermiyor zira.
App Store'dan indirin Google Play'den alın