aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 5
    biri 18 ekim 2015 pink martini konseri biri 7 mayıs 2015 goran bregovic konseri olmak üzere iki konser izlediğim salon. akustiği ve dizaynını oldukça başarılı bulmuş ve o anlamda istanbul'un gerçekten ihtiyacı olan bir yer olduğunu düşünmüştüm.

    fakat basketbol salonu olarak nasıl olacağı hakkında soru işaretlerim var tabi. öncelikle basketbol oynamaya uygun hale getirmek için saha kısmında kalan koltukları kaldıracakları kesin. eğer en başta yapılırken spor karşılaşmaları da yapılacağı düşünülüp planlandıysa yapılması kolay bir iştir, fakat baştan gerekli ayarlamalar yapılmadıysa zeminin düzenlenmesi zor olabilir, hatta maç esnasında sıkıntılar yaşanmasına bile sebebiyet verebilir. tabi zemindeki koltukların kalkmasıyla mekanın kapasitesi de bayağı düşecektir ama darüşşafaka'nın ne kadar taraftara oynadığını düşünürsek bunun sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.

    buna ilave olarak konser sahnesinin pota arkası diyeceğimiz taraflardan birinde olduğu da düşünülürse, muhtemelen maç esnasında sahne de sökülecektir; fakat sahnenin sökülmesiyle birlikte pota arkalarından biri boş mu kalacak, yoksa portatif tribün vb. bir şey mi düşünüldü o da ayrı bir merak konusu.

    tabi bir de bu tesisin konser ve gösteriler için yapıldığı düşünülürse soyunma odaları var mıdır ya da standartlara ne kadar uygundur o da ayrı bir merak konusu.

    son olarak, gitmek isteyen ama nasıl gidileceğini bilmeyenler için de ufak bir açıklama yapalım. toplu taşımayı tercih edecek olanlar için en kolay yol, metroyla itü-ayazağa durağına gelmek. metroda "plazalar" kapısından çıktıktan sonra direkt sola dönerek yaklaşık 10-15 dklık bir yürüme sonucunda mekana ulaşabilirsiniz. bununla birlikte konser günleri metro çıkışında mekanın shuttle servisleri de olabiliyor, muhtemelen maça gelenler için de benzer bir kıyak yapılır ferit şahenk tarafından*
App Store'dan indirin Google Play'den alın