resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 6403
    3 kasım 2015 benfica galatasaray maçına iyi hazırlandığını düşündüğüm spor sevdalısı. hep söylüyorum bu adam yeterli değil galatasaray için. belirli hataları sürekli tekrarlıyor çünkü adam yaptığı tercihlerin yanlış olduğunu bilmiyor.

    3 kasım 2015 benfica galatasaray maçının ilk yarısında takımını oynaması gerektiği gibi oynattı. hiçbir eleştirim yok bu konuda. gene iyi analiz etmiş, yay civarından etkisiz şutlar attı rakip. 60-65'e kadar da oyunu tutmayı planlamış. yasin emre'yi taze kan olarak sokacaktı oyuna ancak türk futbolunun temel sorunu kendisini buldu ve iki gol yemek zorunda kaldı takımı.

    üst paragrafta övdüm kendisini ancak hataları gerçekten sıkıntılı ve bu hataları bu maça indirgememek lazım. takımın en temel sorunu golcü olmayışı. iş sürekli yaza çıkıyor işte yapacak birşey yok. eldeki adamlardan bir cacık olmaz. burak-umut'u birleştirip posasını sıksan çeyrek adam yapar anca. biz ise bu adamlardan gol bekliyoruz. hocayı küçümsemiştim yazın ancak hakkını şurda veriyorum: topa sahip olan bir takım yaratmak istemiş hoca. ortasahamız top yapmayı seven ve bu işi iyi yapan bir takım ancak koşan topçusu yok. olanı yasin ve o da istikrarsız. kendisinin anlamadığım tarafı şu: oyun planı sadece geriye düştüğümüzde oynamaya müsait yada öne geçtikten sonra müsait.

    çoğu maça favori çıkan bir takımız yani ilk golü üretmesi beklenen taraf biziz. ancak hamza beyin taktiğiyle gol üretebilmek gerçekten çok zor. birbirinden ağır futbolcular, beceriksiz golcüler ve yaşla ile birlikte gelen fiziksel noksanlıklar. bu kadar pası hiç bir takıma yaptırmazlar. birde barca gibi de değiliz ki, acayip yavaş tempoda top çeviriyoruz. gol atabilmek için bu sisteme top ile süratli yasin'in 2 gömlek üstü topçular lazım. hamza bey bunu görmeden nasıl sezon planlaması yapar anlamak çok güç.

    sürekli ilk golü yiyor takımı, zaten bu şekilde kaçınılmaz ilk golü yemek. rakipte gol atınca takım çekiliyor, bizim çocuklar da oynamaya başlıyor.

    3 aylık özet çıkarırsak kendisinin maçlarına bakmak lazım: eskişehir, başakşehir, konya ve astana, trabzon ve bursaspor maçlarında önegeçebilmişiz sadece. bu maçlarda ise kendi oyun planı dahilinde atılan gol sayısı müthiş düşük ve özellikle erken öne geçtiğimiz konya, bursaspor ve astana maçlarında acayip baskı yemiştir kurduğu takım.

    kendisinin istediklerini oynatabilmesi için galatasaray'ın maçları berabere götürüp 60-70 arası gol atması lazım ki hepimiz ya ne goller kaçırdık, iyi de oynadık gibi tepkiler verelim. ee bu da zaten 14-15 sezonu son 6 haftanın özetiydi.

    eldeki kadronun sadece bu oyuna el veriyor oluşu da ciddi sorun. tepesi belli hamza hamzaoğlu galatasaray'ının. rakipleri o seviyeyi aşamazsa takımını yine tepeye taşır ancak papaz her sene pilav yiyebilir mi? işte o da 100 puanlık soru.
App Store'dan indirin Google Play'den alın