resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 6327
    gençlere yeterli miktarda şans verdiğini düşündüğüm teknik direktörümüz. galatasaray gibi bir takımda şans buluyorsanız bunu değerlendirmeniz gereklidir. genç bir oyuncuya her hafta gelmez o şans. zamanında arda turan mesela aldığı fırsatı çok iyi değerlendirmiştir. keza semih kaya ve emre çolak da*. hamza hamzaoğlu ise çoğu teknik adamdan daha çok şans vermiştir gençlere.

    geçen sezona dönelim. ligin ikinci yarısının başında semih kaya sakatlanıyor ve hocanın ilk sans verdiği isim 1994 doğumlu koray günter oluyor. ilk aşamada hakan balta'yı çekmeyi düşünmüyor yani. ama koray günter hiç bir maçta savunmada güven vemiyor ve sezonun sonuna doğru da yerini hakan balta'ya kaptırıyor. o dönem semih'in sakatlığı yüzünden kaçırdığı ilk 8 maçın 6'sında ilk 11 oynayıp 90 dakika sahada kalmış koray. fenerbahçe derbisinde de 45. dakikada oyuna girmişti. kadrodaki bir başka genç isim 1994 doğumlu brumaidi. geçen sezon ligde 20 maçta forma giymiş. bu 20 maçın 15 tanesi hamza hamzaoğlu döneminde. yine bu 15 maçın 10'unda ilk onbirde yer bulmuş. şimdi size soruyorum, geçen sezondan bruma'ya dair ne hatırlıyorsunuz? 10 maçta ilk onbir şansı bulmuş genç oyuncunun kimsenin aklında kalan bir hareketi olmamışsa fırsatını iyi kullanamamış demektir.

    bu sezonu değerlendirirsek, genç oyuncularımızdan 1995 doğumlu jason denayer müthiş bir potansiyel ve sağ bek pozisyonunda hocanın birinci tercihi zaten. 1994 doğumlu jose rodriguez ve sinan gümüş ise yavaş yavaş forma şansı buluyor. bakın şu bir gerçek ki hoca potansiyel taşıdığını düşündüğü her genç oyuncuya şans veriyor. daha da verecek. hatta kupa maçlarında bu oyuncuları görme şansı bulup daha rahat değerlendirebilecek. galatasaray yarışmacı bir takım. her kulvarda iddia sahibi bir takım. dolayısıyla böyle bir takımda kadroyu silme genç oyuncuyla dolduramazsınız. zamanı gelince teker teker dener, tutan topçuları da takıma monte edersiniz. hocanın yaptığı da tam olarak bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın