• 631
    belli konularda iyi yorumlar yapiyor: istatistiklere bakiyor, yurtdisini takip ediyor. ulke futbolunu dunya'da dogru yere oturtup ayaklarin yere basmasini sagliyor. bunlarin hepsine eyvallah. ancak...

    futbol yorumlarini gercekten yavan buluyorum, ve yalnizca belli sablonlar uzerinden yorum yaptigini dusunuyorum. bir ornek: hamzaoglu'nun jem paul karacan'i galatasaray'a istedigi ve aldirdigini biliyoruz. hamzaoglu bu kararini zamaninda aciklarken jem'i uzun sure takip ettigini, takimda her zaman yildiz oyuncuya ihtiyac olmadigini ve jem turu oyuncularin da kadroda bulunmasi gerektigini, oyuncunun sakatlik gecirmesinden dolayi piyasasinin dustugunu ve galatasaray'in cok dusuk bir meblaga kendisini transfer edip eski formuna dondurmeye calisacagini soyledi. en kotu ihtimalle de idman kalitesini yukseltecegini ima etti.

    taraftar bunu elestirdi, zira taraftar farkli. beklentiler yuksek, ibrahimovic laflari dolaniyorken jem karacan hayal kirikligiydi.

    ancak ugur meleke bir spor yorumcusu, olaylari ne kadar nesnel degerlendirebilirse o kadar basarili olur. meleke bu aciklamayi icinde bulundugu sartlardan cikarip, "hamzaoglu jem'i idman kalitesini artirsin diye aldigini soyledi, boyle bir seyin dunyada ornegi oldugunu sanmiyorum" seklinde degerlendirdi.

    bu dogru degil, cunku eksik.

    meleke tabi ki jem'i ve transferini elestirebilir. bunu eger "hamzaoglu jem'den bekledigini alamayacak, zira oyuncunun kalitesi o duzeyde degil ve eski gunleri diye tabi edilen seviyeye donemez. bu yuzden sadece idman kalitesi icin para odemis olacak" seklinde soylese, o vakit kendini ve gorusunu de tipki teknik direktorlerin yaptigi gibi ortaya koymus olacak. zaman icinde de kimin hakli oldugu zaten ortaya cikar.

    ancak kendisini birebir savunmayacak bir teknik direktorun soyeldiklerini carpitip onun uzerinden yorum yapmayi ben meleke gibi insani kalitesi yuksek bir yorumcuya yakistiramadim. jem'in yetersiz oldugu ve yetersiz kalacagi konusunda kendisiyle hemfikir olsam dahi vasat yorumcularin yaptigi umarsiz argumanlari kendisinden duymak uzucuydu.

    bu noktada son bir ek yapayim: meleke telegol'e giderken ne dusundu bilmiyorum. para olabilir, sesini duyurabilecegi bir ortam olabilir, bilemiyorum. bu tercihi elestirmek haddime degil, hayat zor, hele turkiye'de cok zor, insanlar siklikla ideal olmayan durumlarda buluyorlar kendilerini. diyecegim su: yaninda biraz kit engin verel, zor cumle kuran umit karan ve ibrahim toraman'la kendisini ileri tasiyamaz. spor programi olmasin, arkadas sohbeti dahi olsa haftada 10 saati kapasitenizin cok altinda insanlarla gecirirseniz bundan negatif etkilenirsiniz.

    umarim meleke bir sekilde kendini korumayi ve gelistirmeyi basarir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın