• 7
    öncelikle araştırması için hktwoo'a teşekkür ederim. çok güzel bir araştırma olmuş.

    bana göre her golcü santraforda olması gereken önemli özelliklerden birisi de penaltı kullanma özelliğidir. burak da penaltı özelliği yüksek bir santrafor. bugüne kadar kullandığı 22 penaltının 6 tanesini kaçırması yaklaşık olarak her 4 penaltıdan 1 tanesini kaçırdığı anlamına geliyor. çok karamsar bir oran değil ama burak gibi bir futbolcu için iyi de değil. lakin bu nereden bakıldığına bağlı.

    kullandığı 22 penaltının 16'sı direk gol, 2 tanesi kaleciden döneni tamamlayarak gol (hal böyle olunca penaltı kaçmış oluyor mu çözemedim), 2 tanesi de direkten dönen penaltı, 2 tanesi ise harbi harbi kaçırdığı penaltı imiş.

    ben futbol takımlarında penaltıları her zaman santraforların kullanması taraftarıyım (tabi ki penaltı özelliği iyiyse). misal galatasaray. selçuk ve burak'ın ikisinin de penaltı özellikleri iyi bu ikisi arasından seçim yapacak olsam santrafor burak olduğu için 1. penaltıcımız burak olması gerektiğini düşünüyorum ki zaten gördüğümüz kadarıyla geçen sezondan beri 1. penaltıcımız burak. hktwoo'a katılıyorum. burak çok etkili bir penaltıcıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın