• 19
    90'lardan itibaren galatasaray takimindaki bir kisim turk oyunculara takilan lakap. isin ilginc olani bunun hep bir elestiri malzemesi olmamasi. soyle ki, futbolda, aynen diger spor dallarinda oldugu gibi, son tahlilde sonuc onemlidir. tabelada sizin kazandiginiz yazdigi anda bu 'yeniçeri' denen topcular, aralarinda birlik olup takimi sampiyon yaptilar, diye selamlanir. basarisizlik gelirse elestirilirler.

    bakin ntvspor'da 2009'da uefa kupasini kazanan kadro toplanmisti. terim, yardimcilari, hakan sukur, arif, davala, okan, hakan unsal, ergun falan. orada arif bir ani anlatirken bir onceki hafta hasan sas'in oynadigini soyluyor ve bir sonraki mac icin ekliyordu "tabii o hafta biz bir sekil hasan sas'i yiyecegiz!" al sana 'yeniçeri' denen hadisenin tanimi. peki sonuc? sonucta galatasaray kazaniyordu. neredeyse hep kazaniyordu. neredeyse her kupayi kazaniyordu. dolayisiyla bu durum da "takim icindeki birlik-beraberlik" olarak selamlaniyordu.

    bugunku galatasaray takiminda oyle bir durum var mi? o kadar guclu karakterler var mi ki olsun? gruplasmalar var midir? vardir. normaldir de. onemli olan forma dagitiminda ve ic disiplinde adalet ve sonuclardir. sonuclar oldugunda birincisi dahi unutulur ama. bu dogrudur yanlistir da demiyorum ama durum tespiti yapmak gerekirse budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın