resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 6273
    25 ekim 2015 fenerbahçe galatasaray maçında hiç anlamadığım bir işe imza attı. elbette ki futbolcuların yorgunlukları ve üzerlerinde ki baskı ayakları titreyerek oynamalarına sebep olmuş olabilir ancak geçen sezon ki kadıköy deplasmanında çok daha cesur başlamıştık, maçın ilk yarısında selçuk ve burak'la iki net pozisyon bulmuştuk ancak ona rağmen fenerbahçe bizi ezmişti resmen. çünkü orta sahayı hiçbir şekilde tutamamıştık. iki kanat oyuncumuz telles ve umut savunma yapsınlar diye oynatılmıştı ancak sadece çizgiyi kullanmayı bilen bu iki oyuncu ne hücumda ne de savunmada orta sahaya yardımcı olamamışlardı ve fenerbahçe daha kalabalık orta sahasıyla oyunu domine etmişti resmen. hatta o maç emre çolak'ı neden kullanmadığına hiç anlam verememiştim resmen çünkü beşiktaş deplasmanında yanlış hatırlamıyorsam sol kanatta oynayan emre topu orta sahadan ileri taşımamızda çok faydalı olmuştu.

    hatalarından ders alan bir hocanın yapacağı şey orta sahayı daha kalabalık tutmak olurdu. üstelik fenerbahçe orta sahası ve defansı ileriye top çıkartamıyor. orta sahanın kontrolünü ele geçirip fener'in biraz üzerine giden her takım rahatlıkla yener. ancak sevgili hocamız onun yerine geçen sene ki orta saha ikilisinden bile daha yumuşak bir ikiliyle çıktı. kanatlara orta sahayla bağlantısı kopuk, savunma yardımı az olan yasin ve podolski'yi koyarak imkansızı başarmaya çalıştı ve tabii ki başaramadı da.

    orta sahayı kalabalık tutmak demek illa 4-3-3 sistemiyle oynamak da demek değil üstelik. elinde jose rodriguez ve emre çolak gibi kanatta da oynayabilen orta saha oyuncuları var. bunlardan en azından birini kanatlardan birine koyabilirsin. hatta bu maç özelinde iksini de kullanabilirsin. 4-2-3-1 sistemini çok fazla da bozmamış olursun. bilal-selçuk-jose'yle 4-3-3 yapabilirsin. veya chedjou'yu stoperlerin önüne koyup onun önüne bilal-selçuk'u yerleştirebilirsin. yapmak istediğinde opsiyonun çok, yeter ki iste! üstelik bu sadece fenerbahçe değil bütün zor deplasmanlar için geçerli. benfica deplasmanından da iki orta saha ve 4 hücumcuyla istediğini alarak çıkman çok zor. alamazsın diye bir şey yok ama çok zor işte.

    evet futbolcular yorgundur, kadıköy'de yenememenin baskısı ve stresi altındadır. ancak karşında ki fenerbahçe de çok kötüydü. senin bu kadar kötü oynadığın bir maçta bile seni yenemedi. bence hamza hamzaoğlu taktik olarak bu maça özel bir alternatif üretemediği için bu maçın kazanılamamasının en büyük sorumlusudur. maçı kazanıp tarihe geçmek varken bildiği yoldan kazanamamayı tercih etti. bir daha bu kadar kötü bir fenerbahçe zor yakalarız. geçmiş olsun.

    edit: umut yerine bruma yazmışım, atomato uyardı sağolsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın